Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vakra: Väikese väina õhuliinid on vaja asendada maa-aluse kaabliga (2016-11-11 08:08:17)


Riigikogu keskkonnakomisjoni esimehe Rainer Vakra hinnangul on Väikese väina avamisega seotud küsimuse arutamise käigus esile tulnud probleemid, mis on seotud sealset keskkonda mõjutavate teguritega.

Vakra viitas keskkonnakomisjonis toimunud mitmele Väikese väina avamisega seotud probleemide arutelule. „Seoses sellega on tõusetunud probleem, et on vaja likvideerida kõrgepingeliinid, mis tapavad aastas sadu rändlinde ja risustavad visuaalselt Väikese väina hoiuala miljööd. Väikese väina tamm on oluline peatuspaik väikeluikedele, laululuikedele jt lindudele ning Eesti Ornitoloogiaühingu hinnangul sureb Väikese väina tammil aastas 500-2500 lindu liini sisse lendamise tõttu,“ selgitas Vakra. Tema hinnangul on tegemist lihtsalt lahendatava probleemiga, milleks on vaja õhuliin asendada maa-aluse kaabliga.

Keskkonnakomisjoni esimees pöörduski Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi ja Keskkonnaameti peadirektori Andres Onemari poole ettepanekuga, et olukorra parandamiseks on vaja likvideerida nimetatud kõrgepingeliinid. Vakra loodab probleemi kiiret lahendamist.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.