Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lõunaeestlased helkuridasid taas oma kodukoha elanikke (2016-11-25 16:13:56)


Eile, 24. novembri õhtul korraldas politsei ühes abipolitseinikega Lõuna-Eesti eri paigus aktsiooni "Helkuriga sõbraks", millega teadvustati üheskoos pimedal ajal enda nähtavaks tegemise vajalikkust.

Lõuna prefektuuri politseileitnant Rainer Rahasepp kinnitas särasilmil, et ennetusürituse järgsed emotsioonid on mäekõrgused. "Heas mõttes hämmastab mind see, et projektis lööb aasta aastalt kaasa järjest enam noori, kes oma osalusega tõestavad, et helkur on noorte seas popp ning selle kandmine ei ole kaugeltki häbiasi", lisas Rahasepp.

"Helkuriga Sõbraks ennetusprojekt toimus Lõuna-Eestis juba kolmandat aastat. Helkurkõnni eesmärgiks on kogukonna kaasamine projekti, millega teadvustame üheskoos pimedal ajal enda nähtavaks tegemise vajalikkust. On rõõm tõdeda, et projektis kaasa löövate kohalike elanike osalusaktiivsus on kolme aasta vältel jõudsalt kasvanud. Kui 2014. aastal oli osalejaid üle 800, siis mullu juba tublisti üle tuhande inimese ja tänavu veelgi enam", selgitas politseileitnant.

Kokku osales helkurite jagamise aktsioonis eile õhtul tunni vältel üle Lõuna-Eesti 1272 inimest. Nendest 53 abipolitseinikku ja 44 politseinikku. Üheskoos jagati tänavusel helkurkõnnil 3833 helkurit, millest väike osa sätiti iga piirkonna helkuripuule, et ka hilisemad liiklejad või varasemad ärkajad end ise nähtavamaks saaks teha.

"Helkurkõnnil lõid kaasa kõikvõimalike elualade esindajad, Lõuna-Eesti kodudest tulid välja noored ja vanad, mehed ja naised, tublid ja tegusad. Selline läbilõige osalejatest näitab ilmekalt, et liiklusturvalisus on inimestele oluline teema ning veelgi olulisem on säravast helkurist saadav vahetu kasu - hoida ja kaitsta inimelusid. Võime uhkusega öelda, et eestlane on üldjuhul helkuri hästi omaks võtnud ning helkuriga sõbraks saanud. Nii on pimedal ajal tänavapildis helkurit kandev jalakäija pigemini nüüd juba norm kui erand", rõõmustas Rahasepp.

Eile Suure-Jaanis helkurkõnnil osalenud pisike reporter Gerda tegi armsa ja asjaliku intervjuu noorsoopolitseinikuga, et rääkida üle, kuidas särava helkuri abil igaüks oma ohutuse eest vapralt seista saab. Video on nähtav sellel lingil: https://www.youtube.com/watch?v=Qws2jYvbBi4

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 25.11.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.