Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool: eesti teaduskeele arendamine vajab riigi sekkumist (2016-11-25 16:31:05)


Teisipäeval, 29. novembril toimub Eesti Maaülikoolis akadeemiliste seisukohavõttude päev, kus vaadeldakse eestikeelse teaduse kasutusvajadust ja -võimalust ning terminoloogiatööd Eesti kõrgkoolides. Päeva jooksul avaldavad mitme kõrgkooli teadlased ja õppejõud seisukohti, kuidas nende erialal kasutatakse akadeemilist eesti keelt ning missugune võib olla selle tulevik.

Eesti Maaülikooli keelekeskuse juhataja Ülle Sihver selgitas, et teadus on rahvusvaheline ja ingliskeelne, kuid Eesti teadlaskond seisab valiku ees, kas, kuidas ja millistes valdkondades tuleb arendada eestikeelset erialasõnavara. Päeva eesmärk on kutsuda teadlaskonda sel teemal oma teadusvaldkonda silmas pidades kaasa mõtlema.

"Oluline on jõuda järelduseni, kas Eesti riik sekkub teaduskeele arendamise keskkonda, kuidas ta sekkub ja kas ta teeb seda piisavalt," avas Sihver päeva tausta. "Näiteks doktorandid kui tulevased akadeemikud peavad teadma, kas ühiskondlik ootus seisneb näiteks väitekirja eestikeelse resümee koostamises või vastutavad nad Eestis terminiloome ja teadusteksti selge sisu ning heakeelsuse eest."

"Ettekannetega saame teabekoguse, mida hakkame analüüsima ja modelleerime selle põhjal võimaliku tulevikuvisiooni," ütles Sihver ja avaldas lootust, et arutelu tulemuste sisu analüüsides saavad teadlased ja õppejõud ühiskonnale anda omapoolsed soovitused.

Päevateemadel arutlevad Eesti Maaülikooli, Tartu Ülikooli ja Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste kümme teadlast ja õppejõudu.

Üritust toetab riiklik eestikeelse terminoloogia programm ja seda saab jälgida videoülekandes: video.emu.ee

Allikas: Eesti Maaülikooli 25.11.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.