Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister kutsub kokku toiduekspordi ümarlaua (2016-12-05 18:27:40)

 

 

Kutsun toidutootjaid ja - töötlejaid, kellel on toiduekspordi kogemus ja huvi Eesti toidu ekspordipoliitika kujundamisel kaasa rääkida, osalema järgmisel kolmapäeval Maaeluministeeriumis toimuval toiduekspordi ümarlaual, ütles maaeluminister Martin Repinski täna Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu istungil.

"Eesti toidutoodetel on suur ekspordipotentsiaal, mida on tõestanud paljud Eesti ettevõtted, kes on õnnestunult oma tooteid juba aastaid eksportinud. Samas peame ekspordi osakaalu lähiajal oluliselt suurendama ning aitama ekspordiga alustada ettevõtetel, kes täna eelkõige siseturul tegutsevad. Seetõttu peame riigi poolt tegema kõik, et Eesti ettevõtete jaoks oma toodetega välisturgudele sisenemist lihtsamaks teha," ütles maaeluminister Martin Repinski. "Olen võtnud eksporditeema ministrina oma prioriteediks. Et saada ülevaade Eesti toidueksportööride ja eksportida soovivate ettevõtjate ees seisvatest takistustest ja kuulata nende ettepanekuid, kutsun kokku toiduekspordi ümarlaua."

Ümarlaua eesmärk on arutleda laiemalt ekspordiga seonduvate küsimuste üle, kuulata ettevõtjate ettepanekuid ja ideid ekspordi arendamiseks riigi poolt elluviidavate tegevuste ning olemasolevate toetusskeemide osas ning kaardistada kitsaskohad, mis ekspordi edendamise valdkonnas lahendamist vajavad.

Minister Repinski sõnul on ümarlauale oodatud toidusektori ettevõtjad, kellel on praktiline kogemus oma toodete välisriikide turgudele viimisel. "Oodatud on nii väikeste toidutööstuste esindajaid kui suurtootjad- ja töötlejad," lisas Repinski.

Toiduekspordi ümarlaud koguneb Maaeluministeeriumi väikses saalis kolmapäeval, 14. detsembril kell 11.

Allikas: Maaeluministeeriumi 05.12.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.