Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ammas: Keskerakonna valitsus sõidab maksumuudatuste osas Riigikogust üle (2016-12-06 03:32:12)

Vabaerakonna Riigikogu fraktsiooni aseesimehe Andres Ammase sõnul kopeerib maksumuudatuste kuhjamine ühte eelnõusse reformierakondlikku läbisurumistaktikat, mida uut valitsust juhtiv Keskerakond on varem teravalt kritiseerinud.

Vabaerakonna hinnangul vähendab selline asjaajamine Riigikogu rolli ja tähtsust. Olukord, kus ametnikud peavad valmistama õigusakte ette mõne nädalaga ja Riigikogu liikmetele antakse ettepanekutega tutvumiseks paar päeva, ei ole parlamentaarses vabariigis vastuvõetav. Ülejala asjaajamine ei võimalda muudatuste korralikku arutelu, mille käigus saaks parandada uue koalitsiooni poolt praegu kiirustades tehtavaid vigu. Kobarseadus on halvim viis seadusi teha,“ ütles Vabaerakonna saadik.

Veaks pidas Ammas abikaasade ühise tulumaksu deklaratsiooni võimaluse tühistamist, mis vähendab tulumaksu tagasisaajate hulka. „See on sõnum, et pereväärtused pole uue koalitsiooni prioriteet,“ lisas Ammas. „Valitsuse maksumuudatuste plaan lööb Vabaerakonna arvates kõige valusamalt endaga hakkama saavate keskmise sissetulekuga perekondade toimetuleku pihta. Kodulaenu intresside maksusoodustuse väga suur vähenemine puudutab eeskätt just selliseid peresid,“ märkis Ammas.

Lahja ja kange alkoholi aktsiisi vahe vähendamine on positiivne. Laekuv raha tuleb suunata rahapuuduses Haigekassale. Samas on oht, et piirikaubandus kasvab veelgi ja väikesed maapoed kaovad Lõuna-Eestist jäädavalt. Aktsiisidele mõistliku tõusunurga leidmisel tasub kuulata spetsialiste – rahandusministeerium on enne 2015. aastat leidnud, et sobiv oleks kuni 5% aastas,“ ütles Ammas.

Sotsiaalmaksu langetamine 0,5% võrra tuleb ära jätta. Samas ei tohi ükski idee minna vastuollu seadusloome hea tava või põhiseadusega, seepärast oleks õige oodata sellega 6 kuud, nagu maksumuudatuste puhul varem on kokku lepitud. Muidu kordub Taavi Rõivase nihilistlik stiil, kes ütles haldusreformi õiguslikke probleeme kommenteerides, et põhiseadus ei tohi arengut pidurdada,“ sõnas Andres Ammas.


Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.