Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aretustoetuse määruse eelnõu saadeti kooskõlastusringile (2016-12-09 08:02:23)


Maaeluministeerium saatis teistele ministeeriumitele ja huvigruppidele kooskõlastamiseks aretustoetuse määruse eelnõu. Alates 2017. aastast on kavas hakata maksma aretustoetust uutel alustel. Maaeluministeeriumis 8. detsembril toimunud tõuaretusorganisatsioonide ümarlaual tutvustati määruse muudatusi ja kuulati ära huvigruppide arvamused.

"Tõuaretus on konkurentsivõimelise loomakasvatuse aluseks. Et loomakasvatajad saaksid kasutada parimate tõuloomade paljundusmaterjali, tuleb seista selle eest, et aretada võimalikult produktiivseid ja majanduslikult tasuvaid tõugusid," ütles maaeluminister Martin Repinski. "Seepärast on uus valitsuskoalitsioon näinud ette täiendavad vahendid tõuaretuse toetuseks."

Aretustoetustoetust makstakse aretusühistule põllumajandusloomade tõuraamatu ja aretusregistri pidamise, jõudluskontrolli läbiviimise ning geneetilise väärtuse hindamise kulude hüvitamiseks.

"Tõuaretustoetuse rakendamine uutel alustel tagab toetuse maksmise suurema läbipaistvuse nii riigi kui aretusorganisatsioonide liikmete jaoks," ütles toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. "Toetuse lõplikud määrad selguvad pärast seda, kui on teada aretuskarjade täpsed suurused ja võetud vastu 2017. aasta riigieelarve, kuhu on tõuaretuse jaoks lisaraha planeeritud."

Põllumajandusloomade aretuse eesmärk on leida paremate geenikombinatsioonidega loomi ja kasutada neid aretuses, et suurendada karja tootlikkust ja parandada karja vastupidavust.

Kohtumisele olid kutsutud kõigi põllumajandusloomade aretusega tegelevate aretusorganisatsioonide ning Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS-i esindajad.

Eestis on 14 Veterinaar- ja Toiduameti tegevusluba omavat aretusühingut, mis tegelevad hobuste, veiste, lammaste, lindude ja sigade aretustööga. Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS tegeleb põllumajandusloomade jõudlusandmete kogumise ja analüüsimise ning geneetilise väärtuse hindamisega.

Maaeluministri määruse "Põllumajandusloomade aretustoetuse saamiseks esitatavad nõuded ning toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise kord" eelnõu EIS-is.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.