Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Heljo Pikhof: uus riigieelarve peab oluliseks laste ja pe (2016-12-22 08:27:29)


„Järgmise aasta riigieelarve vähendab ebavõrdsust, toetab paremat haridust ning peab oluliseks laste ja perede toimetulekut,“ ütles parlamendi kultuurikomisjoni liige Heljo Pikhof (SDE).

„Neli miljonit eurot lasteaiaõpetajate ja ligi 12 miljonit õpetajate palgakasvuks on selge märk, et uus koalitsioon toetab sotsiaaldemokraatide püüdlust parema hariduse järele, mille lahutamatu osa on ka motiveeritud õpetajad,“ tunnustas sotsiaalteemade eest parlamendis seisnud Heljo Pikhof täna Riigikogus vastu võetud uut eelarvet.

Ta nimetas läbimurdeliseks järgmise aasta 1. juulist jõustuvat lasterikka pere toetust, mis annab pere kolmanda lapse eest 300-eurose lisatoetuse: „Kolme lapsega perele hakkab riik järgmisest suvest maksma igakuiselt kokku 500 eurot toetust. Seitset või enamat last kasvatavale perele makstakse 400 eurost lisatoetust, mis tähendab, et seitsme lapsega pere saab alates järgmise aasta juulist iga kuu kokku 1000 eurot. Sotsiaaldemokraadid seisavad ka tulevikus selle eest, et lastega perede toimetulek paraneks ning riigi toetus lastele käiks kaasas elukalliduse tõusuga.“

Heljo Pikhof pidas tähtsaks ka sotsiaaldemokraatide eestvedamisel järgmisest aastast käivituvat elatisabifondi üksikvanemate toetamiseks, mis annab neile igakuise toetuse ja nõuab elatise mittemaksjatelt võlad sisse.

„Minu aastatetagune idee elatisabifondist on nüüd lõpuks seadusesse raiutud ning leevendab kindlasti paljude üksikvanemate ja nende laste olukorda,“ ütles Heljo Pikhof.

„Siin on märgiline ka järgmise aasta septembrist käivituv riikliku huvitegevuse toetuse programm, millega suunatakse laste huvitegevusse 15 miljonit eurot lisaraha,“ lisas ta. Huvitegevuse toetamise eesmärgiks on pakkuda võimalikult paljudele noortele võimalust spordi- ja huvitegevuseks, sõltumata nende vanemate palga suurusest.

Allikas: Riigikogu


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.