Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei otsib isikutunnistuste näidistele uut nägu (2017-01-04 14:04:04)


Politsei- ja Piirivalveamet korraldab fotokonkursi uute isikutunnistuste ja elamisloakaartide näidiste näofoto leidmiseks
.

Täna alanud konkursi võidufoto avalikustatakse 27. jaanuaril, kui ID-kaart tähistab 15. sünnipäeva ning seda hakatakse kasutama isikutunnistuste ja elamisloakaartide näidistel ning dokumente tutvustavates infomaterjalides. Konkursil osalemiseks saab tänasest kuni 20. jaanuarini saata foto ja osaleja andmed e-posti aadressile konkurss@politsei.ee. Täpsemad nõuded fotole ja tingimused osalemiseks leiab PPA kodulehelt.

PPA identiteedi ja staatuste büroo juhi Margit Ratniku sõnul on uue näofoto valimine hea võimalus inimesi kaasata, et ühiselt tähistada igapäevaelus asendamatuks muutunud ID-kaardi sünnipäeva. "15 aastaga antud rohkem kui pool miljardit digiallkirja ja 339 miljonit autentimist näitab selgelt, et ID-kaart muutis meie elu mugavamaks, vähendanud bürokraatiat ja teinud rohkelt teenuseid lihtsasti kättesaadavaks."

15 aasta jooksul on Eestis väljastatud üle 3 miljoni isikutunnistuse. Mullu kasutas ID-kaarti elektrooniliselt kaks kolmandikku kasutajatest, kes andsid aasta jooksul keskmiselt 94 digiallkirja ja autentisid end 121 korral.

Senistel isikutunnistuste näidistel kasutati kahe Kodakondsus- ja Migratsiooniameti töötaja fotot. Praegustel isikutunnistuste näidistel Mari-Liis Männiku nime kandnud Kaja sattus näidistele, sest proovifoto jaoks oli tarvis heledapäist inimest. "Esimene foto kukkus hästi välja ja nii mult palutigi nõusolekut foto kasutamiseks näidistel," rääkis Kaja, kuidas tema foto näidistele jõudis. "Oleks ma teadnud, et foto kasutatakse nii pikalt, siis oleksin palunud uut võtet, kuid mu neutraalne ilme oli juba siis sobiv," naljatleb Kaja. "Aga kuna isegi lähedased mind näidise pealt ära ei tundnud, siis muret ei olnud," julgustab naine.

Esimesed ID-kaardid anti pidulikult üle 2002. aasta jaanuaris ja esimeste dokumendi saajate hulgas oli president Arnold Rüütel. Hetkel on ID-kaardile avatud ligi 3000 e-teenust, kliendikaardina kasutab ID-kaarti umbes 50 ettevõtet.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 04.01.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.