Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas Ülemiste linnakus leiti tankitõrjemiin (2017-01-18 08:58:34)


Tallinnas Ülemiste linnaku piirkonnas tuli uue trammitee ehitustööde käigus maapinnast välja tankitõrjemiin, mis transporditi ohutult linnast välja ning hävitatakse.

17. jaanuaril kell 13.12 teatati häirekeskusele, et kaevetööde käigus leiti Tallinnas Keevise tänavalt lõhkekeha. Päästeameti Põhja-Eesti pommigrupi demineerijad tegid kindlaks, et leiu näol on tegemist Saksa päritolu miiniga Tellermine 42, mis on tõenäoliselt pärit Teise maailmasõja ajast.

Leiukoha ümber määrati 200 meetri ulatuses ohuala. Enne demineerimistöödega alustamist evakueeriti ümberkaudsetest kontori- ja laohoonetest ning tänavatelt kõik inimesed, samuti suleti liikluseks osa Valukoja tänavast.

Miin leiti kaevetööde ajal kraavist, see oli maasse külmunud ja seetõttu ei olnud võimalik hinnata miini sütiku seisukorda. Päästjate abiga sulatasid demineerijad maapinda miini ümbert veega, selle tulemusena õnnetus miin ohutult kätte saada.
"Otsustasime miini sündmuskohal mitte hävitada, sest leiukoha lähedalt möödub gaasitrass, mis miini plahvatamise korral oleks võinud kahjustada saada," selgitas Põhja pommigrupi juht Raido Taalmann. "Peale seda, kui miin oli külmunud pinnasest välja saadud, siis tuvastati, et miin on täiesti transporditav ning viidi hävitamiseks linnast välja", lisas Taalmann.

Sündmus lõpetati ning tavapärane elukorraldus taastati kell 18.50.

Pildid lõhkekehast leiate: https://1drv.ms/f/s!AlLqa2vHqRtSuArtIeEkYswL9zlF


Kui leiate lõhkekeha või seda meenutava eseme, siis ärge viivitage ega püüdke ise kindlaks teha, millega on tegu. Helistage kohe hädaabitelefonile 112 ja demineerijad tegelevad ohtliku esemega edasi.

Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.