Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kohtumine maaeluministriga (2017-01-19 17:35:34)


Tänasele istungile oli kutsutud maaeluminister Tarmo Tamm. Istungil osales ka ministeeriumi kantsler Illar Lemetti.

Tarmo Tamm andis ülevaate Maaeluministeeriumi tööplaanidest, ministeeriumisisestest muudatustest seoses riigireformiga, eelarvest ja lisarahastusest põllumajandussektorile 2017. aastal.

Komisjoniliikmete küsimused ministeeriumi esindajatele puudutasid sealihasektori erakorralist kohanemistoetust ja tõuaretustoetust, erakorralise kriisiabi rakendamist piima- ja sealihasektoris, töötleva tööstuse investeeringumeedet, kitse- ja lambakasvatuse toetusi, Maaelu Edendamise SA juurde äriühingu loomist, ministeeriumi allasutuste ümberkorraldamist, Organic Estonia projekti, kalandusvaldkonna valitsemist, Peipsi järve kalandust ning maaelu ja regionaalpoliitika kujundamist. Mitmed komisjoniliikmed olid seisukohal, et Maaeluministeerium tegeleb põhiliselt põllumajandusvaldkonnaga ning maaelu tervikuna ei leia piisavat tähelepanu. Komisjoni esimees Helir-Valdor Seeder märkis, et kahjuks ei ole Eestis maaelu ja regionaalpoliitikal juhtivat ministeeriumi välja kujunenud ning nimetatud valdkonnad pole ühtselt koordineeritud. Järgmisel nädalal on  maaelukomisjoni istungile kutsutud riigihalduse minister, kellega seda teemat ka arutatakse. Samuti võtab komisjon edaspidi arutusele kalanduse temaatika.

Helir-Valdor Seeder tänas ministrit ja kantslerit ülevaate andmise eest ning avaldas lootust tihedale ja heale koostööle ka edaspidi.

Allikas: Riigikogu 19.01.2017 uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.