Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministrid kiitsid heaks ühisdeklaratsiooni vee kohta (2017-01-23 08:47:43)


Saksamaal Berliinis põllumajandus- ja toidumessi Grüne Woche raames toimunud põllumajandusministrite konverentsil kiideti üksmeelselt heaks ministrite ühisdeklaratsioon põllumajanduse ja vee kohta. Deklaratsioon seab eesmärgiks tagada maailma veevarude kaitse, säilimine ja kestlik majandamine.

Vee parema olukorra saavutamise toetuseks mõeldud ühisdeklaratsioon anti üle ÜRO Põllumajandus- ja Toiduorganisatsiooni FAO peadirektorile José Graziano da Silvale, et ÜRO võtaks selle rakendamise oma tähelepanu alla.

"Ministrite poolt FAO juhile üle antud ühisdeklaratsioon võtab kokku eesmärgid ja tegevused, mis peavad aitama tagada maailma veevarude kaitse, säilimise ja kestliku majandamise. Veevarude osas on maailma erinevates piirkondades olukord väga erinev - kohati on suur veepuudus, teistes piirkondades jällegi liigne vesi. Läbiv teema veest rääkides on vee kvaliteet," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Hinnanguliselt kasutatakse kuni 70 protsenti maailma magevee varudest toidu tootmiseks. See tähendab, et vesi on põllumajanduse jaoks möödapääsmatult vajalik ja vee kaitsel on oluline roll ja vastutus just põllumajandusel."

Maailma suurima põllumajandus- ja toidumessi "Internationale Grüne Woche" raames toimunud põllumajandusministrite 9. Globaalfoorumi teemaks oli "Põllumajandus ja vesi - võtmeküsimus maailma toiduga kindlustamisel" (Agriculture and Water - Key to Feeding the World).

Foorumi raames olid maaeluminister Tarmo Tammel põgusad kohtumised ÜRO Põllumajanduse ja Toiduorganisatsiooni FAO peadirektori José Graziano da Silva, Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hogani, Ukraina, Austria, Soome, Georgia, Slovakkia, Valgevene ja teiste riikide põllumajandusministritega. Samuti kohtus Tamm Saksamaa Liitvabariigi põllumajandusministri Christian Schmidtiga, kes pakkus Saksamaa abi Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajaks.

Pühapäeval, 22. jaanuaril külastas maaeluminister Tarmo Tamm messi ja seal asuvat Eesti stendi.

Eesti on messil esindatud juba alates aastast 1993. 2014. aastal oli Eesti messi ametlik partnermaa, tänavu on selleks Ungari. Eesti väljapanekut messil korraldab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

 

Maailma suurimate põllumajandus- ja toidumesside hulka kuuluv Rahvusvaheline Roheline Nädal 2017 (Internationale Grüne Woche) toimus 20. - 29. jaanuarini Saksamaal Berliinis. Kümne päeva jooksul külastas messi üle 400 000 inimese.

 

 

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.