Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Balti Assamblee Eesti eesistumine avati 23.01.2017 Brüsselis (2017-01-24 09:36:38)

23.01.2017. a. alanud Balti Assamblee presiidiumi istungil Brüsselis avati Eesti eesistumine Balti Assamblees.

Istungi alguses tegi presiidium ühise pöördumise Eesti, Läti ja Leedu valitsuste vahelise kokkuleppe toetuseks Rail Balticu raudteeühenduse arendamise küsimuses. Kokkulepe on kavas allkirjastada 31. jaanuaril.

Istungit juhatava Eesti delegatsioonijuhi Aadu Musta sõnul keskendub Eesti Balti Assamblee eesistumise ajal Balti riikide seadusandliku ja täidesaatva võimu vahelise suhtluse elavdamisele, et paremini esindada ühiseid piirkondlikke huve.

„Meil on vaja arendada laiaulatuslikumat ja kaasavamat piirkondlikku koostööd ning Balti profiili esiletõstmist rahvusvahelistel foorumitel. Seisukohtade korrapärane kooskõlastamine, eesmärgile suunatud avalik diplomaatia ja strateegiline kommunikatsioon on turvalise Balti regiooni jaoks üliolulised,“ ütles Must.

Must esitles istungil Eesti eesistumisaasta sündmusi, millest tähtsaim on aastaistungi korraldamine 9. – 10. novembril. Tähelepanu all on Balti Ministrite Nõukogu tegevus eelmise aasta istungjärgu otsuste elluviimisel, koostöö rahvusvaheliste partnerite Põhjamaade Nõukogu, Beneluxi parlamendi ning GUAM (Gruusia, Ukraina, Armeenia ja Moldova) Parlamentaarse Assambleega.

23. – 24. jaanuaril toimuvad Brüsselis veel Läänemeremaade parlamentaarse konverentsi alalise komitee ja jätkusuutliku turismi töörühma istungid.

Alalise komitee istungil arutatakse Euroopa Liidu Läänemere strateegia tulemusraportit ning keskkonnakaitse komisjoni HELCOM tegevusaruannet. Olulise küsimusena on kõne all finantsküsimused ja Valgevene parlamendi taotlus vaatlejastaatuse saamiseks Läänemere parlamentaarse konverentsi juures.

Jätkusuutliku turismi töörühm teeb kokkuvõtteid lõppraporti koostamiseks. Arutlusel on turismisektori rahastamine, väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete tegevus, maksunduspoliitika ja regiooni pikemaajalised arengukavad.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.