Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduse muutmise seaduse eelnõu (340 SE) (2017-02-11 15:55:06)

06.02.2017. a.
Komisjon arutas maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduse muutmise seaduse eelnõule (340 SE) esitatud muudatusettepanekuid. Ettepanekute esitamise tähtaeg oli 25.01.2017. Riigikogu liige Inara Luigas esitas kolm omavahel sisuliselt seotud muudatusettepanekut. Fraktsioonid ega teised komisjonid muudatusettepanekuid ei esitanud. Maaeluministeeriumi ja juhtivkomisjoni koostöös oli ette valmistatud kuus muudatusettepanekut, mida tutvustasid Jaana Lepik ja Anneli Kimmel Maaeluministeeriumist.

Inara Luigase ettepanek puudutas regionaalprogrammide tegevuskava läbipaistvust ja tegevustest teavitamist. Komisjon toetas tema ettepanekut sisuliselt. Arutati, kas ning kuidas tuleks avalikkust regionaalprogrammide toetuste raames tehtavatest tegevustest täpsemalt informeerida ning kus peaks selline teave kättesaadav olema. Oldi arvamusel, et igasugune riigilt saadud raha kasutamine peab olema läbipaistev. Detailsem rahade kasutamise avalikustamine peab olema reguleeritud ministri õigusaktiga. Komisjon oli seisukohal, et regionaalprogramme võiks käsitleda võimalikult sarnaselt Leader-programmi toetustega, kus on reeglina toetatud tegevused hästi kirjeldatud.

Komisjon otsustas saata eelnõu 340 SE täiskogule teiseks lugemiseks 15.02.2017 ettepanekuga teine lugemine lõpetada. Samuti otsustati, et juhul kui teine lugemine lõpetatakse, toimub eelnõu kolmas lugemine ja lõpphääletus 22.02.2017. Eelnõu komisjonipoolne ettekandja on Arno Sild.

Allikas: Riigikogu 06.02.2017. a. uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.