Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Herkel: Pärnu linnas on tulevikus küll sood ja rabad, kuid miks eeslinna ei liideta? (2017-02-14 07:57:10)


Vabaerakonna saadikud esitasid 13.02.2017. a. peaministrile järjekordse arupärimise haldusreformi jamasid puudutavas reas. „Uuelt Eesti halduspiiride kaardilt paistab ebaloogiliste piiride rohkusega silma Pärnu – kus linna koosseisu tulevad suured põllumajanduslikud alad Audrus ja Paikusel, sundliidetakse Tõstamaa, ent uuest omavalitsusest jääb välja praegune tegelik eeslinn,“ ütles Herkel.

Praeguse Sauga valla Sauga alevik, Tammiste ja Eametsa küla ning Tahkuranna valla Reiu ja Mereküla on linnaga kokku kasvanud, sealse tiheasutusala elanikud käivad tööl või koolis linnas ning tarbivad avalikke teenuseid linnas. Lisaks on nende asumite Pärnu mitte Toriga liitumise mõistlikkusele osutanud ka ühinemiskonsultandid. Tahkuranna vallas on Pärnuga piirnevate külade elanikud esitanud ligi 350 allkirja palvega liituda Pärnuga, Sauga külades on sellele tugev toetus, kuid Tahkuranna ja Sauga volikogu on elanike palvel küsitlust läbi viimast keeldunud.

Andres Herkel sedastas, et haldusreformi praegune kulg Pärnus on kummaline ning pole alust arvata, et praegu kujunenud lahendus saab olla kestlik. Vabaerakonna seisukoht on, et vallad töötavad külade enesemääramisõigusele vastu tulenevalt haldusreformi seadusest, kus piits ja präänik panevad vallajuhid otsustama hetkekasust, mitte tervest mõistusest lähtudes.

Vabaerakonna saadikud Andres Ammas, Andres Herkel, Jüri Adams, Krista Aru, Monika Haukanõmm, Külliki Kübarsepp, Artur Talvik ja Ain Lutsepp esitasid peaministrile küsimused, kuidas Sauga ja Tahkuranna valla külade elanikud saaksid määratleda oma kuuluvust. Samuti mida peaminister soovitaks Sauga valla elanikele, kes sooviuks oma kodukülad liita Pärnu linnaga.

Vabaerakonna saadikud paluvad samuti selgitust mis võimalused on sellist ebamõistlikku tulevast haldusjaotust parandada ja kuidas linn peaks tulevikus hakkama saama Pärnu linnasiseste põllumajanduspiirkondade, metsade, soode ja rabadega.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.