Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veterinaar- ja Toiduamet tutvustas Tallinna Loomaaiale linnugripi tõrjemeetmeid (2017-02-15 08:59:09)

 

14.02.2017 kohtusid Veterinaar- ja Toiduameti esindajad Tallinna Loomaaia esindajatega, et arutada Tallinna Loomaaia valmisolekut võimalikuks lindude gripi puhanguks.

"Loomaaia valmisolekut lindude gripiks võib hinnata heale tasemele, sest neil on kogemus ja valmisolek gripi tõrjumiseks aastast 2006 juba olemas," ütles VTA loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna juhataja Harles Kaup. Veterinaar- ja Toiduamet aitab kaasajastada ja täiendada Tallinna Loomaaia linnugripi tõrjeplaani.

Mitmed bioohutusmeetmed on loomaaias juba rakendatud, näiteks toitmisalade katmine võrguga, paljusid linde peetakse sisetingimustes või eraldatult. Tallinna Loomaaed ei too Euroopast uusi linde kuni linnugripi oht on möödas.

Lindude gripi Eestisse jõudmise oht suureneb kevadel, kui tagasi jõuavad potentsiaalselt viirust kandvad rändlinnud, kes võivad haigust levitada ka teistele lindudele. Teoreetiliselt on kõik linnuliigid linnugripist ohustatud, kuid teistest vastuvõtlikumad on kodulinnud, veelinnud ja röövlinnud.

Kokku on Tallinna Loomaaias esindatud 119 linnuliiki 665 isendiga.

 

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.