Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tamm: Tori hobumajanduse keskuse väljaarendamine annaks arengutõuke kogu piirkonnale (2017-02-15 17:00:00)


Tori hobumajanduse keskuse ülesehitamine ja sealsete teenuste väljaarendamine aitaks avada hobusektori kasutamata potentsiaali ning annaks olulise arengutõuke kogu piirkonnale, ütles täna Tori hobusekasvandust külastanud maaeluminister Tarmo Tamm.

Maaeluminister Tamm tutvus olukorraga Tori hobusekasvanduses, kus kohtus Eesti Põllumajandusmuuseumi direktori Merli Silla, Tori vallavanema Kaie Toobali ja volikogu esimehe Kalev Kiiskiga.

"Ajaloolise kultuuripärandi kandjana on Tori keskus loomakasvatuse jaoks oluline sümbol, mille väärtust on raske ülehinnata. Seal on olemas taristu, mille väljaarendamisel saaks pakkuda Toris hobusekasvatajatele sektori ekspordipotentsiaali avamiseks vajalikke tugiteenuseid," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Teisalt on Toril potentsiaali kujuneda oluliseks kultuuri- ja turismiobjektiks, mis võiks teha sellest laiemalt kogu piirkonna arengumootori."

Tori vallavanem Kaie Toobal ja vallavolikogu esimees Kalev Kiisk kinnitasid kohtumisel maaeluminister Tarmo Tammega Tori valla valmisolekut hobumajanduse keskuse loomisel aktiivselt osaleda. "Tori vald ja kogukond jälgib hobusekasvanduse ümber toimuvat väga tähelepanelikult ja on valmis olema riigile heaks partneriks," ütles Kaie Toobal.

Maaeluministeerium on teinud Vabariigi Valitsusele ettepaneku moodustada koostöös hobumajandussektori ja kohaliku omavalitusega Sihtasutus Tori hobumajanduse keskus, et kujundada riigile kuuluvast hobusekasvandusest rahvusvaheliselt tunnustatud hobumajanduse keskus.

Toris asuva ajaloolise hobumajanduse kompleksi juurde kuulub üle 900 hektari põllu- ja metsamaad ning 28 hobust.

2016. aasta lõpus lõpetatud rendilepingute järgselt on Tori hobusekasvandust majandanud Eesti Põllumajandusmuuseum.

Ministrit saatis visiidil Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban.

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 15.02.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.