Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pevkur tööandjatele: valitsus võtku tööturu probleemide lahendamiseks silmaklapid eest (2017-02-17 07:18:45)


Reformierakonna esimehe Hanno Pevkuri hinnangul tuleb Eestis töötajate vähenemise kontekstis otsida võimalusi töötegijate tööturule juurdetoomiseks, mitte lihtsalt konstateerida fakti, et mitte midagi tehes on 2030. aastal 100 000 töökätt vähem.

Täna kohtus Reformierakonna esimees Hanno Pevkur Eesti Tööandjate Keskliidu volikoguga. Ühe peateemana oli arutusel Eesti tööturu tulevik olukorras, kus seda iseloomustab tööealise elanikkonna, aga ka kogu rahvastiku vähenemine.

“Tööminister Ossinovski räägib, et 2030. aastaks on Eestis 100 000 töökätt vähem. Selle asemel peaks minister rääkima, kuidas tööturule töötajaid juurde tuua ja kaduvate töökohtade asemel inimestele uusi oskusi anda,“ ütles Pevkur.

„Samuti peaks valitsus võtma eest silmaklapid ja leevendama piiranguid tööjõu Eestisse lubamisel, alustades näiteks kõrgema kvalifikatsiooniga töötajatest kindlates sektorites ja meie kultuuriruumile sarnastest riikidest. Siis kaoks ka vajadus maalida must pilt sellest, et pensionikassa jookseb tühjaks või ravikindlustuses on raha puudu,” lausus Reformierakonna esimees.

Pevkur kutsus kohtumisel tööandjaid kaasa lööma uue Reformierakonna programmi väljatöötamisel.

“Tööandjad on juba täna küllaltki selgelt välja öelnud, mida nad riigilt ootavad. Olgu siin ühe näitena toodud eelmise aasta lõpus valminud Eesti ekspordiuuring, kus palju häid ettepanekuid. Kui valitsev koalitsioon muudab uute maksude ja lisanduva bürokraatiaga ettevõtjate elu oluliselt raskemaks, siis Reformierakond on valmis välja pakkuma alternatiivi, kus riik sekkub majandusse minimaalselt ega sea takistusi ettevõtluse arenguks,” märkis ta.

Reformierakond on alustanud uue programmi kirjutamist, mis tugineb tugevatele liberaalsetele väärtustele ja seab kesksele kohale inimeste vabaduste kaitsmise, sh ettevõtlusvabaduse.

Allikas: Riigikogu 16.02.2017 uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.