Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Loodusmajas saab tutvust teha aasta lindudega (2017-03-09 07:41:10)
 

Seda, et 2017. aasta lindudeks on valitud turteltuvid, on vist kuulnud juba pea kõik. Kuid kas oled ka turteltuvisid oma silmaga näinud või kas üldse tunneksid nad looduses ära?

Siinkohal tuleb appi Tartu loodusmaja, kes aitab aasta lindudega lähemat tutvust sõlmida nii lastel kui täiskasvanutel.

Juba mõnda aega tekitavad loodusmaja külastajates rõõmsat elevust kaelus-turteltuvid, kelle naeru meenutav hääl ei ole küll kellelegi märkamatuks jäänud. Rõõmustamiseks on põhjust aga küllaga, sest eelmisest nädalast on nelja tuvi asemel loodusmajas lausa viis: meie lumivalgel tuvipaaril koorus pisike tuvitibu. Noor ilmakodanik on nädalaga tublisti kosunud ja nüüd julgeb ema teda juba ka maailmale tutvustada.

Kes soovib turteltuvisid paremini tundma õppida, on oodatud kolmapäeval, 15. märtsil kell 18.00 Tartu loodusmajja aasta lindude teemalisele loodusõhtule. Õhtu peategelasteks on aasta linnud turteltuvid, kuid juttu tuleb ka teistest Eestis elavatest tuvidest.
Looduskaitsebioloog Jaanus Elts räägib, mille poolest eristuvad tuvid teistest lindudest, miks iga kaelusega tuvi pole turteltuvi ning et harilikku linnatuvi polegi olemas.
***
Unustatud pole ka väikeseid loodusmaja sõpru. Noorematele külastajatele avaneb Tuvikast, milles peituvate mängude ja tegevuste abil saab lähemalt tuttavaks aasta lindude ja teiste Eestis elavate tuvidega. Tuvikast jääb pisikesi linnuhuvilisi rõõmustama selle aasta lõpuni.

Turteltuvidest ei saanud mööda vaadata ka Eesti loodust tutvustav koomiksisari Rikas elu, mille 27. veebruaril ilmunud lugu on pühendatud just aasta lindudele:
http://rikaselu.blogspot.com.ee/2017/02/omanaolised-tuvid.html

Tule loodusmajja! Turteltuvid juba ootavad Sind!

Allikas: Tartu Loodusmaja teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.