Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Infotunnis oli kõne all üürimajade arendamine (2017-03-17 04:40:42)


Riigikogu infotunnis vastas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo Urve Tiiduse küsimustele üürimajade arendamise kohta.

Riigikogu liige Urve Tiidus soovis teada, miks tahab minister üürimaju arendada näiteks Tallinnas ja Tartus, kus turutõrget pole.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo tõi välja, et viimase 20 aasta jooksul on 96 protsenti uutest korterelamutest ehitatud väljapoole Harjumaad, Tartut ja Pärnut.

Ta sõnas, et elamufond vananeb kiiresti, aga kui me soovime, et majandus areneks kogu Eestis, siis on väga oluline, et me tõstaksime Eestis tööjõu mobiilsust. „See tähendab seda, et inimesel on võimalik soovi korral ka töökoha järgi kolida,“ rääkis minister. Palo lisas, et täna seda võimalust sageli ei ole. „Töökoht on olemas, ettevõtjad sooviksid laieneda, töökohti juurde teha, aga inimesi pole.“

Ministri hinnangul peame riigina olema konkurentsivõimelisemad. „See tähendab ühest küljest seda, et investeeringuid tehtaks rohkem, aga teisest küljest ka, et inimesed sooviksid ja saaksid siin riigis elada. Üks osa sellest on elukoht ehk eluase,“ sõnas ta.

Kui me räägime Tallinnast ja Tartust, siis me räägime siin loomulikult mitte tööjõu mobiilsusest, vaid me räägime teisest probleemist, mis meil on, nimelt sotsiaalkorterite puudus,“ ütles minister. Ta tõi välja, et näiteks Tallinnas on sotsiaalkorterite järjekorras 5000 inimest.

Palo ütles, et on oluline aidata madalapalgalistel inimestel hakkama saada, Eestis elada, oma peret kasvatada ja tööl käia ning et ettevõtlus areneks ka väljaspool suurlinnu. Ta lisas, et selle võrra oleme kindlasti atraktiivsemad ka uutele investeeringutele.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister vastas veel Krista Aru küsimusele Eesti liikmelisuse kohta Euroopa Tuumauuringute Keskuses (CERN).

Peaminister Jüri Ratas vastas Jürgen Ligi küsimusele eesti keele kohta ning Kristen Michali küsimusele meediavaldkonna kohta.

Justiitsminister Urmas Reinsalu vastas Martin Helme küsimusele prokuratuuri poliitika kohta ning Raivo Põldaru küsimusele seadusloome ning KarS §-de 145 ja 179 vahel sisalduvate probleemide kohta.

Infotunni stenogramm:

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.