Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2017-03-20 14:56:08)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 130 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende seas oli 1 raske tervisekahjustuse tekitamine, 10 avaliku korra rasket rikkumist ning 46 varavastast kuritegu, sealhulgas 1 röövimine ja 33 vargust (2 eluruumidest ja 4 sõidukitest ). Registreeriti 9 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 14 inimest. Tabati 38 alkoholijoobes ja 2 narkojoobes sõidukijuhti. Registreeriti 516 väärtegu. Piirilt väljastati 6 sisenemiskeeldu, 1 Schengeni viisaeeskirja rikkumine, 2 salakaubavedamise juhtumit ning 1 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised

17. märtsil teatati, et Kopli tänaval lõi tundmatu naisterahvas 32-aastast naist.

18. märtsil teatati, et Sadama tänava majutusasutuse baaris viibis seltskond, kelle juurde tuli võõras mees ja soovis nendega liituda. Seltskond palus mehel lahkuda, mistõttu tekkis konflikt ja võõras mees lõi 23-aastasele mehele klaasiga vastu pead.

18. märtsil teatati, et Viru väljaku toitlustusasutuses löödi 20-aastast meest. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe.

19. märtsil teatati, et Lasnamäel Läänemere teel asuva baari juures lõi mees 34-aastast turvatöötajat. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

19. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuva baari juures lõid kaks tundmatut meest 49-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi.

19. märtsil teatati, et Kesklinnas Kaarli puiesteel lõi 20-aastane mees 19-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid vanema mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

17. märtsil teatati, et Kiini tänava korteris lõi mees oma elukaaslast, 34-aastast naist.

17. märtsil teatati, et Lootsi tänavalt viidi haiglasse noahaavaga 48-aastane mees.

17. märtsil teatati, et Pae tänava korteris löödi peretüli 37-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 37-aastase mehe.

17. märtsil teatati, et Paekaare tänava korteris tekkis konflikt mehe ja naise vahel, kes ühiselt alkoholi tarvitasid. Selle tagajärjel lõi 55-aastane naine karahviiniga 52-aastast meest pähe. Naine peeti kahtlustatavana kinni. Kannatanu viidi haiglasse.

18. märtsil teatati, et Sõle tänavalt leiti noahaavadega mees, kes viidi haiglasse.

19. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval lõi 37-aastane mees 30-aastast meest ning tekitas talle vigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. märtsil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris lõi 21-aastane mees 22-aastast naist ning tekitas talle vigastusi.

Vargused

17. märtsil teatati, et Mahtra tänaval pargitud sõiduautolt Toyota Land Cruiser varastati esi-ja tagarattad ning kahjustati auto erinevaid osi. Vargusega tekitatud kahju on vähemalt 500 eurot.

17. märtsil teatati, et Järveotsa tee garaažist varastati autoveljed ja soojaõhupuhur ning tööriistu. Kahju on 1535 eurot.

18. märtsil teatati, et Tornimäe tänava pangakontorisse murti sisse ja lõhuti ruumis olnud inventari. Politsei pidas sündmuskohal kahtlustatavana kinni 53-aastase mehe kinni.

18. märtsil teatati, et Raadiku tänaval pargitud sõiduautosse murti sisse ja varastati sülearvuti. Kahju on 1100 eurot.

18. märtsil teatati, et Vahepere tänaval pargitud sõiduautolt BMW varastati küljepeeglid. Kahju on täpsustamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

17. märtsil teatati, et Maardu linnas Keemikute tänava korteris tekkis konflikt 61-aastase ema ja 48-aastase tütre vahel, mille käigus ema lõi tütar pudeliga pähe. Ema peeti kahtlustatavana kinni.

17. märtsil teatati, et Iru külas asuvas eramus tungiti peretüli käigus 53-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 59-aastase mehe.

18. märtsil teatati, et Maardu linnas Lupiini eramus löödi peretüli käigus 29-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 39-aastase mehe.

18. märtsil teatati, et Jüri alevikus Väljaku tänava korteris tungiti peretüli käigus kallale 31-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 32-aastase mehe.

Vargus

17. märtsil teatati, et Keila vallas Maeru külas varastati eramu keldriruumist gaasikatel ja traktori osi. Kahju on 4000 eurot.

Juhtumid piiril

17. märtsil kell teatas Tallinna lennujaama Maksu- ja Tolliameti (EMTA) ametnik Põhja prefektuuri Tallinna piiripunkti, et 16.03.2017 väljunud lennu Helsingi reisijate ära antavas pagasis tuvastati julgestusteenistuse ametnike poolt kahtlane ese. Pagas, mis oli registreeritud 1985. aastal sündinud Belgia Kuningriigi kodanikule, eemaldati lennult. EMTA ja Tallinna piiripunkti ametnikud tuvastasid, et esemeks on tsiviilkäibes keelatud relv (teleskoopnui). EMTA ametnikud teavitasid omanikku, et teleskoopnui eemaldati pagasist ning pagas saadetakse mehele hiljem järele.

17. märtsil koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelvalvetalituse ametnik 1995. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikule vabatahtliku lahkumise tähtajaga ettekirjutuse, kuna mees viibis Schengeni riikide territooriumil 26 päeva seadusliku aluseta, kõik päevad Eestis. Talle määrati rahatrahv summas 88 eurot ja kohaldati sissesõidukeeld aastaks.

18. märtsil pidas Tallinna Vanasadama A-terminali turvatöötaja Tallinna Vanasadamas kinni 1996. aastal sündinud Soome Vabariigi kodaniku, kes omas tsiviilkäibes keelatud kasteeti, mis leiti mehe jope taskust. Mees anti üle Tallinna kordoni patrullile ja koostati väärteoprotokoll.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. märtsi õhtul kella 20.15 ajal teatati politseile, et Rannu vallas Kaarlijärve külas puhkes alkoholi tarvitanud naise ja mehe vahel tüli, mille käigus tungis naine mehele kallale. Rüseluses said viga mõlemad tüli osapooled, kes esmaabiks TÜ Kliinikumi viidi. Naine peeti peale esmaabi andmist kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetati asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Peale esmaabi viidi mees kainenema.

18. märtsil kella 23.30 paiku tungisid kaks tuttavat meest Elvas Uue ja Tähe tänava nurgal tüli käigus kallale 18-aastasele mehele. Politsei toimetas kannatanu asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

18. märtsil kella 00.40 paiku tungis 44-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise ajal Tähtvere küla talumajas kallale 76-aastasele mehele. Politsei viis agressiivsema tüli osapoole kainenema. Kannatanule andsid meedikud esmaabi.

Vargus

18. märtsil kella 13.50 paiku varastati Tartus Riia tänava ehituskauplusest hetkeks tähelepanuta jäetud rahakott. Parketipaki peale asetatud rahakotis oli käekett ning sularaha. Kahju on 700 eurot.

Valgamaa

Vargus

17. märtsi hommikul teatati politseile, et Helme vallas Möldre külas on öö jooksul ettevõtte territooriumil seisnud kolme veoki kütusepaagist varastatud kütust. Kahju suurus on selgitamisel.

Juhtumid piiril

19. märtsil kella 8.30 paiku märkasid piirivalvurid Peipsi järvel Pedaspää lahe piirkonnas jääl kahte tõukekelkudega liikuvat isikut. Kuna Peipsi järve jää on muutunud eluohtlikuks, reageerisid piirivalvurid kiirelt nähtud liikumisele. Kaluriteni jõudnud piirivalvurid selgitasid meestele jääl viibimise ohtlikkust ja kehtestatud liikumiskeeldu, misjärel suunati nad tagasi kaldale.

18. märtsil kella 12.20 paiku saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riigist väljuvale suunale piirikontrolli Läti numbrimärgiga Hummeri maastur, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid masina uksetaskust tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelva. Mehele koostati väärteoprotokoll, tema valduses olnud seade võeti hoiule ning peale menetlustoiminguid lahkus isik Venemaa suunas.

17. märtsil kella 10.15 paiku teatas 62-aastane kalur piirivalvuritele, et sõitis Peipsil jääprakku ning tema saan uppus ära. Kalurile appi sõitnud saanipatrull selgitas sündmuskohal, et jääprakku oli jäänud saani taga olnud regi. Saaniga õnnetusse sattunud meestest üks oli läbimärg ning külma saanud, mistõttu toimetati tema kaldale ja anti meedikutele üle. Piirivalvurid ühes teise kaluriga tõmbasid jääpraost välja vette vajunud regi ning suundusid siis tagasi kaldale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Ida-Virumaa

Röövimine

18. märtsil tungiti Jõhvis Pargi tänaval kallale 59-aastasele mehele ja varastati rahakott koos dokumentide ning sularahaga. Kahju on 60 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

19. märtsil löödi Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuva baari juures 32-aastast naist.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

18. märtsil toimetati Narva erakorralise meditsiini osakonda noahaavaga 23-aastane mees. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

17. märtsil lõi 30-aastane naine Narvas Puškini tänava korteris terariistaga oma elukaaslast, 38-aastast meest.

17. märtsil löödi Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas kaupluses turvatöötajat, 30-aastast naist.

17. märtsil lõi 71-aastane mees Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval asuvas korteris 81-aastast naist.

17. märtsil löödi Sinimäe alevikus Kesk tänaval 17-aastast noormeest. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

19. märtsil tungis 40-aastane mees Kohtla vallas Järve külas kallale 43-aastasele mehele. Politsei pidas 40-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

19. märtsil tungiti Narvas Rahu tänaval asuvas korteris kallale 33-aastasele mehele. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

19. märtsil lõi 44-aastane mees Narvas Mõisa tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 40-aastast naist. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

16. märtsil teatati politseile, et Narvas Fama tänaval varastati 63-aastasele naisele kuuluv rahakott. Kahju on 670 eurot.

17. märtsil tungiti ukseklaaside lõhkumise teel Jõhvis Rakvere tänaval asuvasse kohvikusse ja varastati sularaha. Kahju on täpsustamisel.

Juhtumid piiril

17. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1963. aastal sündinud Armeenia Vabariigi kodanik, kellel puudusid vajalikud dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Isikule väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

19. märtsil saabus Narva raudtee piiripunkti riiki sisenevale suunale 1998. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tal puuduvad dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Isikule väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

19. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1977. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kelle kontrollimisel selgus, et tal puuduvad dokumendid, mis õigustaksid riiki sisenemist. Isikule väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

19. märtsil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1981. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik. Isiku kontrollimisel selgus, et tema reisi eesmärk on ebaselge, tal puuduvad piisavad vahendid ning dokumendid riiki sisenemiseks. Isikule väljastati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
16. märtsil kella 23 ajal löödi Pärnus Mureli tänaval majas ühise alkoholitarvitamise käigus 47-aastast meest. Teo arvatavad toimepanijad on politseile teada.

17. märtsil kella 18 ajal löödi Vändra vallas Kobra külas 54-aastast meest.

Avaliku korra raske rikkumine
18. märtsil kella 7 ajal löödi Pärnus Suur-Veski tänaval hoovis omavahelise tüli käigus 50-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Omavoliline sissetung
17. märtsil kella 8 ajal tungiti Pärnus Esplanaadi tänaval korterisse.

19. märtsil kella 3 ajal varastati Sauga alevikus Ööbiku tänaval korterist rahakott koos 120 euro sularahaga

Raplamaa

Vargus
18. märtsil kella 14 ajal jättis Vigala vallas Jädivere külas tanklas Leedus registreeritud veoauto juht maksmata tangitud 483 liitri kütuse eest. Tankla töötaja informeeris juhtunust politseid ja veokijuht peeti kinni.

Omavoliline sissetung
19. märtsil avastati, et Märjamaa vallas Männiku külas on talust varastatud erinevaid esemeid ja alkoholi. Kahju on selgitamisel

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 20.03.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.