Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet viib kompleksload keskkonnaotsuste infosüsteemi KOTKAS (2017-03-27 11:08:11)


Enefit Energiatootmise Balti elektrijaam Ida-Virumaal Auveres. Foto: Eesti Energia AS fotoarhiiv

Komplekslubade üleviimisega muutuvad 258 käitaja kompleksload ja nende menetlemisega seotud teave avalikkusele paremini kättesaadavaks.

Projekti esimeses etapis valmis kompleksloa teenus, mille tulemusena saab esitada kompleksloa taotlust, võimaldada loa valdajatel esitada keskkonnatasu deklaratsioone ja hallata kogu loa menetlusega seotud andmeid. KOTKASe kasutuselevõtt lihtsustab komplekslubade taotlemist, menetlemist, loaga seotud seiret, aruandlust ning muude kohustuste täitmist. Samuti parandab KOTKAS kogutud andmete säilitamist, kasutamist ja kättesaadavust.

"Ettevõtjate esmane tagasiside infosüsteemile oli positiivne, kuna nüüdsest on taotluse esitamine senisest oluliselt mugavam - kord juba sisestatud taotlust saab ka edaspidi kasutada. Kasutatakse automaatseid eelkontrolle ja eeltäitmist, taotluse koostamiseks on senisest rohkem juhiseid ning loaga seotud kohustuse tähtaja saabumisel saadab süsteem loaomanikule automaatse meeldetuletuse. Samuti on süsteem liidestatud mitmete andmekogudega, näiteks äriregistri ja Maa-ameti kaardiliidesega. Kõik see lihtsustab loa menetlusega seotud asjaajamist," tutvustas infosüsteemiga kaasnevaid positiivseid muutusi Alar Valdmann, Keskkonnaameti kompleksloabüroo peaspetsialist.

Infosüsteemi kaudu saab esitada kompleksloa taotlust, keskkonnatasu deklaratsioone, keskkonnakasutuse statistilisi aastaaruandeid (välisõhu, veekasutuse ja jäätmealase tegevuse aruandeid) ning lubadega seotud omaseire andmeid. KOTKAS lihtsustab ka Keskkonnaameti loamenetlejate tööd, kuna nüüdsest on hõlpsam hallata lube, nendega seotud dokumente ja jälgida kohustuste täitmist (nt keskkonnatasude arvestus, aastaaruanded ja seire).

"Kokkuvõttes aitab KOTKAS pakkuda senisest paremat teenust, mille tulemuseks on kvaliteetsemad kompleksloa taotlused ning kiirem ja mugavam taotluste menetlemine ja edaspidine haldamine," lausus Valdmann.

Kompleksluba on suure keskkonnamõjuga ettevõtete tegevuse tulemusel tekkiva saaste vältimisele ja kontrollimisele suunatud keskkonnakorralduse vahend. Eestis menetleb komplekslube Keskkonnaamet, taotlusi saab esitada KOTKASe infosüsteemi aadressil https://kotkas.envir.ee/.

Keskkonnaotsuste infosüsteemi KOTKAS arendust rahastas Keskkonnainvesteeringute Keskus. Projekt on seotud Vabariigi Valitsuse tegevusprogrammi nullbürokraatia programmiga.

Allikas: Keskkonnaameti 27.03.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.