Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Enamus riike avaldas toetust Balti ja Skandinaavia riikide ÜPP lihtsustamise ettepanekutele (2017-04-04 16:55:03)


Luksemburgis eile toimunud Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil avaldas enamus liikmesriike sõnavõttudes toetust
Eesti, Läti, Leedu, Rootsi, Soome ja Taani delegatsiooni tutvustatud ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) lihtsustamise ettepanekule.

Maaeluminister Tarmo Tamm ütles, et ÜPP keerukust on Euroopa Liidu liikmesriikide seas palju kritiseeritud ja kuue riigi initsiatiiv on suunatud sellele, et reegleid lihtsustada ja põllumajandussektorile kergemini mõistetavaks muuta. "Seetõttu võib mõista, miks Eesti, Läti, Leedu, Rootsi, Soome ja Taani delegatsiooni tutvustatud ettepanekud pälvisid niivõrd sooja vastuvõtu," märkis Tamm.

Kuigi Euroopa Liidu eri tasanditel on käimas mitmeid protsesse ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamiseks, on valdkondi, kus see töö seisab veel ees. Seades eesmärgiks lihtsustatud, stabiilse ja tõhusa ühise põllumajanduspoliitika, esitasid Taani, Rootsi, Soome, Eesti, Läti ja Leedu ühisettepanekud ÜPP täiendavaks lihtsustamiseks. Ettepanekud puudutavad tasakaalustatud lähenemist ühisele poliitika kujundamisele, riskipõhisemaid kontrolle ja reeglite kihtide vähendamist. Lisaks on 2021. aastaks vaja lihtsustada alusmäärusi ja teiseseid õigusakte.

Eile kohtus maaeluminister Tarmo Tamm Luksemburgis Hispaania põllumajandusministri Isabel García Tejerinaga. Kohtumine keskendus Eesti eesistumise prioriteetidele, lisaks kutsus minister Tamm Hispaania kolleegi sügisel Eestis toimuvale konverentsile "Jätkusuutlik toidutootmine: muldade perspektiiv."

Täna kohtub maaeluminister Tarmo Tamm Strasbourgis Euroopa Parlamendi põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni aseesimehe Paolo de Castroga; põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni liikmete Albert Dessi ja Ulrike Mülleriga ning Eesti Euroopa Parlamendi liikmete Marju Lauristini, Jana Toomi ja Kaja Kallasega. Kõne all on Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal menetluses olevad eelnõud, eelkõige ühise põllumajanduspoliitika tulevik.

Allikas: Maaeluministeeriumi 04.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.