Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Tamm: Ühistuline tegevus jätab tulu tootjale ja säilitab elukeskkonda maal (2017-04-05 17:51:29)


Maaeluminister Tarmo Tamm ütles täna Vastse-Kuustes Ühistu Eesti Lihatööstuse kompleksi avamisel, et põllumajandusettevõtja edukus peitub suutlikkuses ühistulist tegevust arendades anda oma toodangule võimalikult kõrge lisandväärtus.

"Praegune valitsus on täiendavate toetusvõimaluste loomisega andnud Eesti põllumeestele konkurentsivõimelisema tegevuskeskkonna, kuid tarneahelas on madala hinnaga tooraine tootjatel teenimisvõimalused võrreldes töötleva tööstuse ja jaemüüjaga jätkuvalt ahtamad. Ühistu Eesti Lihatööstuse sektoripõhine jõudude ühendamine on heaks näiteks, kuidas sealihatootjad saavad ise lihatööstust avades oma positsiooni oluliselt parandada," ütles maaeluminister Tamm.

Tamm märkis, et enne II maailmasõda olid Eesti peekon ja või väljaspool riigi piire laialt tuntud. Toonane edu tuli ettevõtjatele tugevust andva ühistegevuse kaudu, tooteid väärindades ja sellega kauba väärtust tõstes. "Sea Aafrika katkust kahjustatud Eesti seakasvatusele annab ühistuline lihatöötlemine juurde hoogu madalseisust väljumises," röhutas Tamm.

Tamm lisas, et vähemtähtis pole ka Vastse-Kuuste lihatööstuse näitel maamajanduse mitmekesistamine ja töökohtade loomine, mis aitab maal säilitada elukeskkonda.

Mullu suvel ostis Eesti seakasvatajatele kuuluv Eesti Lihatööstuse Ühistu Atria Eestilt Vastse-Kuuste Lihatööstuse. Ostutehingut finantseeris osaliselt Maaelu Edendamise Sihtasutus.

Allikas: Maaeluministeeriumi 05.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.