Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pomerants tutvustas Balti kolleegidele Eesti pandipakendisüsteemi (2017-04-06 08:57:30)


Eile ja täna on Ida-Virumaal Balti riikide keskkonnaministrid Marko Pomerants, Kaspars Gerhards ja Kęstutis Navickas.
Balti ministrite nõukogu keskkonnakomitee raames toimuval arupidamisel käsitletakse erinevaid vee- ja jäätmevaldkonnaga seonduvaid teemasid.


Eile külastasid ministrid Tallinnas asuvat OÜ Eesti Pandipakendit. Pandipakendid on ka üheks põhiteemaks, mida kohtumiste käigus jäätmete valdkonnas arutatakse.

Toimiv pandipakendisüsteem sai Eestis alguse juba 2005. aastal ning selle aja jooksul on Eestis kokku kogutud ja taaskasutatud 3,2 miljardit ühekordse kasutusega joogipakendit. Leedu jõudis pandipakendisüsteemi kasutuselevõtuni 2016. aastal. Lätlastel toimiv pandipakendisüsteem veel puudub, kuid eeldatavasti on see lähiajal juba muutumas, sest hiljuti jõudis kohalikku parlamenti dokument, millega veidi enam kui 10 000 lätlast rahvaalgatuse korras soovivad pandipakendisüsteemi kasutuselevõttu.


"Eesti on olnud aastaid oma hästitoimiva pandipakendisüsteemiga lähinaabritele suureks eeskujuks. Leedukad on selles süsteemis olnud veidi üle aasta, lätlased loodetavasti ühinevad sellega õige pea. Ennustan, et meie lõunanaabritel läheb pandipakendisüsteemi juurutamine hõlpsalt, arvestades seda, et selle soovi taga on veidi enam kui 10 000 lätlase enda suur soov. Ma küll ütlesin oma Läti kolleegile, et allkirjad on eestlaste organiseeritud, aga tõde on see, et me koosviibimine sattus pandipakendisüsteemi mõttes ajaloolisele päevale. Nüüd on jaksu oodata ära see päev, kui kõik Baltimaad omavad pandipakendisüsteemi," ütles keskkonnaminister Pomerants.

Lisaks vee- ja jäätmevaldkondi puudutavatele teemadele tutvustab Eesti keskkonnaminister Marko Pomerants Balti kolleegidele ka Eesti Euroopa Liidu nõukogu eesistumise prioriteete. Keskkonna valdkonnas on nendeks jäätmepakett, kliima ja ökoinnovatsioon.

Ida-Virumaal külastavad Balti riikide keskkonnaministrid Kiviõli Seikluskeskust, Sillaoru kalapääsu, Sillamäed ning käiakse ka Ojamaa kaevanduses.

Pildid ministrite eilsest Eesti Pandipakendiliidu külastusest on siin

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 06.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.