Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu lükkas direktiivi rakendamise edasi, et autokütuste hind ei tõuseks (2017-04-13 08:06:22)


Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul otsustas komisjon rakendada aasta hiljem ELi biokütuse direktiivi, et bensiini ja diislikütuse hinnad ei tõuseks jooksva aasta 1. maist.

„Nimetatud direktiiviga tuleb liikmesriikidele kohustus, mille kohaselt peab aastaks 2020 tarbitud transportkütustest moodustama taastuvast allikast toodetud kütus ehk biokütus kümme protsenti kütuste koguenergiast. Ühtlasi toob see nõue kaasa ka kütuse hindade tõusu paari sendi võrra liitri kohta,“ rääkis Kokk.
 
Muudatuste jõustumisel võib eeldada bensiini ja diislikütuse hinnatõusu ühest eurosendist kuni viie eurosendini liitri kohta järgnevatel aastatel.
 
„Kuigi jutt käib üksikutest eurosentidest kütuseliitri kohta, siis tegemist on põhimõttelise otsusega. Eesti võtab direktiivi üle, aga rakendab seda alles viimasel hetkel, et kaitsta meie tarbijaid. Samas ei riku me Euroopa Liidus kokkulepitud reegleid,“ selgitas ta.
 
Esialgu sätestas seaduseelnõu, et käesoleva aasta 1. maist tuleb direktiiv rakendada, siis Aivar Koka muudatusettepaneku tulemusel jõustub see aasta hiljem ehk 1. mail 2018.

Allikas: Riigikogu


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.