Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eerik-Niiles Kross: valitsuse passiivsus julgeolekuküsimustes tekitab muret (2017-04-18 08:28:21)


Reformierakonna, Vabaerakonna ja EKRE fraktsioonid esitasid 17.04.2017. a. riigikogule vastuvõtmiseks otsuse eelnõu, millega tehakse valitsusele ettepanek Eesti liitumiseks Euroopa hübriidohtude kompetentsikeskusega 1. juuniks.

Riigikogu väliskomisjoni liige Eerik-Niiles Kross rõhutas, et Eesti julgeoleku nurgakivi on kuulumine lääne väärtusruumi ning liikmelisus ja aktiivne tegevus NATO-s ja Euroopa Liidus.

Valitsus on öelnud, et nad ei soovinud keskusega mitte liitudes saata poliitilist signaali. Kahjuks mõjub Eesti arusaamatu passiivsus meie julgeolekule nõnda olulises küsimuses justnimelt muret tekitava signaalina. Ma loodan, et valitsus mõtleb ümber ja Eesti liitub lähiajal Euroopa hübriidohtude vastase keskusega,“ lausus Kross.

Julgeolekueksperdi sõnul tuleb hübriidohte lugeda sama tõsisteks kui konventsionaalseid sõjalisi ohte.

Ohupilt on viimastel kümnenditel muutunud keerulisemaks ja ohuallikad mitmekesisemaks. Esile on kerkinud asümmeetrilised ohud, mis ei tunne riigipiire ja mille allikad on raskesti tuvastatavad, kuid mille mõju julgeolekule on samaväärne kui traditsioonilistel julgeolekuohtudel,“ ütles Kross.

12. aprillil allkirjastati Helsingis Euroopa hübriidohtude kompetentsikeskuse asutamislepe. Keskuse asutajad on lisaks Soomele veel Rootsi, Suurbritannia, Läti, Leedu, Poola, Prantsusmaa, Saksamaa ja Ameerika Ühendriigid. Lähiajal on lubanud liituda ka Norra ja Hispaania.

Euroopa hübriidohtude kompetentsikeskus pakub strateegilisel tasemel dialoogi, uuringuid, koolitusi, konsultatsioone ja harjutusvõimalusi, mis aitavad hübriidohtudele vastu seista.





Allikas: Riigikogu


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.