Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põhiseaduskomisjon algatab eelnõu presidendi puhkuse regulatsioonist loobumiseks (2017-04-18 08:30:37)

Riigikogu põhiseaduskomisjon otsustas üksmeelselt algatada eelnõu, mille kohaselt kaotatakse seadustest Vabariigi Presidendi puhkuse regulatsioon.

Presidendi puhkuse regulatsiooni järele puudub vajadus ning samuti ei sobi see kokku riigipea staatusega,“ märkis põhiseaduskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher. „Vabariigi presidendi institutsioon eeldab presidendi püsivat ametisolekut ehk tal peab olema alatine valmisolek täita olulisi riiklikke ülesandeid. See oleks mõeldamatu, et president ei täida erakorralise sündmuse puhul oma ülesandeid, sest viibib ametlikul puhkusel.“

Komisjoni esimees tõdes, et praegune regulatsioon on kehtinud enam kui 20 aastat, kuid selle aja jooksul ei ole ükski riigipea puhkust vormistanud. „Mõistlik lahendus ongi see, et president planeerib oma tööaega nii, et ametikohustuste täitmise kõrval jääks tal aega ka puhata,“ lisas ta.

Plaanitava eelnõu kohaselt kaotatakse Vabariigi Presidendi ametihüve seadusest paragrahv, millega sätestatakse presidendi õigus saada aastas 35 päeva puhkust ning puhkuseaja eest puhkusetasu. Samuti näeb eelnõu ette Vabariigi Presidendi töökorra seaduse muutmist.

Presidendi kantselei direktor Tiit Riisalo saatis veebruaris Riigikogule pöördumise, milles viitas probleemidele Vabariigi Presidendi puhkuse regulatsioonis. Riisalo palus parlamendil analüüsida ning vajadusel täpsustada kehtivat regulatsiooni nii, et oleks tagatud õigusselgus, regulatsioon oleks praktikas kohaldatav ning ei läheks vastuollu avaliku õiglustundega.


 


 

Allikas: Riigikogu pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.