Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Palgamakse LHV internetipangas deklareerib maksud automaatselt (2017-04-18 12:44:37)

LHV pank ning maksu- ja tolliamet (MTA) avasid koostöös valminud Palgamakse teenuse, mille abil saavad ettevõtjad palga väljamaksmise, deklareerimise ja maksude tasumise teha samaaegselt LHV internetipangas ilma e-maksuametit/e-tolli külastamata.

Eelkõige lihtsustab uus teenus palga deklareerimist väikese suurusega ettevõtjate jaoks, kellel on lihtsamat tüüpi palga väljamaksed. Palgamakse teenuse kasutamisel vabanevad ettevõtjad enamikul juhtudel erinevatesse keskkondadesse andmete sisestamise kohustusest.

LHV jaepanganduse juhi Andres Kitteri sõnul on Palgamakse ainulaadne innovatsioon ja hea näide sellest, kuidas avatud pangainfrastruktuur ja innovaatilised riigi teenused võimaldavad ettevõtja jaoks igapäevaseid toiminguid oluliselt lihtsamaks teha. „Ühelt poolt uuendasime koos maksu- ja tolliametiga seda, kuidas väike- ja keskmise suurusega ettevõtted töötajatele palka maksavad, teisest küljest saab nüüd riigile tasutavaid makse täiesti uut moodi deklareerida,“ selgitas Kitter.

Oleme palgamakse loonud ettevõtjate vajadusi arvestades ja teinud valmis paindliku lahenduse, mida kutsume kõiki ettevõtteid LHV internetipanka proovima. Palgamakse on ka hea näide avatud pangandusest, kuna heas koostöös maksuhalduriga saame klientidele pakkuda senisest paremat ja mugavamat asjaajamist,“ lisas Kitter.

Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on panga ja ameti koostöös valminud uus teenus näide sellest, et deklaratsioonivaba ettevõtlus võib olla täiesti teostatav eesmärk. „Meie eesmärk on kaotada ära vajadus liikuda erinevate keskkondade vahel, et oma maksukohustust täita. Soovi korral peab andmete edastamine olema ettevõtjatel võimalik ka nende süsteemide kaudu, millega nad niigi igapäevaselt toimetavad,“ selgitas Liivamägi.

Ettevõtjate ja riigi vahelise andmevahetuse automatiseerimise ning eeltäitmise suurendamisega on võimalik märkimisväärselt vähendada aega, mis ettevõtjatel kulub riigiga suhtlemisele ning mille võrra nad saavad panustada enam oma ettevõtte arendamisse. Järgmisena on kavas vähendada andmete esitamise koormust majandustarkvara kasutavate ettevõtetele, kui „Aruandlus 3.0“ projektiga on alates järgmisest aastast võimalus töötasudega seotud maksuinfot edasta maksuhaldurile oma majandustarkvara kaudu,“ lisas Liivamägi.

Palgamakse teenust saab kasutada kuue eraisikule tehtava väljamakse puhul: 1) palk; 2) juhatuse liikme tasu; 3) võlaõigusliku lepingu järgne tasu (nt töövõtuleping); 4) haigusraha; 5) sotsiaalmaksu miinimummäära tasumine; 6) maksustatava dividendi väljamakse. Vanaviisi tuleb deklareerida teist tüüpi töötajale tehtavad väljamaksed ja väljamaksed mitteresidentidele.

Teenust kasutades saab LHV klient määrata internetipangas ülekande juures vastavad tunnused (nt palgamakse, tööaja määra, maksuvaba tulu arvestamise). Pank saadab maksustamise algandmed MTA-le, kes automaatselt arvutab isikupõhiselt välja tasumisele kuuluva maksusumma ning saadab panka tagasi tasumisele kuuluvate maksusummade info nii, et juba ülekande tegemisel näeb klient ära kaasneva maksukohustuse. Maksusumma saab soovi korral koos teiste maksetega kohe tasuda või maksta hiljem. Maksed on võimalik salvestada, et siis edaspidi teha palgamaksed korraga.

MTA poolset rakenduse arendamist rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Allikas: www.emta.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.