Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avatud talude päevale on registreerunud ligi 150 ettevõtet (2017-04-19 11:56:30)

23. juulil kolmandat korda toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud 146 talu ja põllumajandustootjat.
Registreerida on võimalik kuni 1. maini.

Enim talusid on registreerunud Harjumaalt 27, Pärnumaalt on kirjas 22 talu, Tartumaalt 15, Viljandimaalt 14, Põlvamaalt 11, Lääne-Virumaalt 10, Võrumaalt 8, Ida-Viru-, Järva- ja Saaremaalt 7, Läänemaalt 6, Raplamaalt 5, Jõgeva- ja Valgamaalt 3, Hiiumaalt 1.

Avatud talude päeval osalemisest saab teada anda kuni 1. maini. "Kindlasti tasub avatud talude päeval osaleda, sest see annab suurepärase võimaluse oma ettevõtte ja toodangu tutvustamiseks," ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe Maaeluministeeriumist.

Esmakordselt osaleb 36 talu, teist korda 53 talu ja kolmandat kord 57 talu. Väike Rootsi talu Tartumaalt on üks nendest, kes osaleb kolmandat korda. "Avame oma talu uksed, sest tahame rohkem tähelepanu juhtida Eesti väiketööstustele," ütles talu peremees Lauri Koni. "Eelmisel aastal külastas meid üle 500 inimese, kes tundsid huvi kalanduse ja meie toodete vastu. Inimesi kutsub kohale mitmekülgne programm, mida ka sellel aastal pakume. Näiteks saavad külalised näha mõrrapüüki otse kanali kaldalt."

Tegevusalade järgi on enim registreerunud maaturismi pakkujaid (39), iluaianduse (29), käsitöö (27) ning piimatootmisega tegelejaid (25).

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine hiljemalt 1. mail registreerida veebilehel http://www.avatudtalud.ee/#talule.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, vastühinenud Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.


Allikas: Maaeluministeeriumi 19.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.