Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli teadustelk kutsub messikülastajaid omandama uusi oskusi (2017-04-19 16:02:20)

Eesti Maaülikool tutvustab 20.-22. aprillini toimuva maamessi ajal ülikoolilinnakusse püstitatud telgis oma teaduspotentsiaali ja -tegevusi. Tehnikamaja ees telgis räägitakse nii õppimisvõimalustest kui jagatakse ka hulgaliselt praktilisi teadmisi.

"Kuna Eesti Maaülikooli laborites tehakse palju põnevat ning ka praktilist teadust, siis tahame sellest killukese tuua ka messikülastajateni," rääkis Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor Aret Vooremäe.

Telgis on esindatud erinevad osakonnad. "Taimekasvatuse ja rohumaaviljeluse osakond pakub näiteks degusteerimiseks kartulisorte, et uurida, kas erinev lämmastikunorm kajastub maitses. Mullateaduse ja agrokeemia osakond on pannud vaatamiseks välja vihmaussikompostreid, limnoloogiakeskus koos kalanduse ja vesiviljeluse osakonnaga tutvustab kalanduse õppekava, tuues kohale elusad ahvenad ja angerjad, samuti tutvustatakse droonide kasutamise võimalusi teadusuuringutes," sõnas Vooremäe.

Lisaks pakutakse lihtsamat diagnostikat, et ära tunda põllu- ja aiakultuuride kahjureid ning haigusi, samuti räägitakse lehma embrüote tootmisest. Huvilistel on võimalik tutvuda mullateadlaste ning loomaarstide tööga. Külastajad saavad end proovile panna mitmetes interaktiivsetes mängudes ning testida oma teadmisi taimede tundmisel. Majandus- ja sotsiaalinstituut viib läbi katse, et uurida külastajate maksevalmidust erinevate juustude puhul.

"Telgi kõrval seisab ka ader, millega kutsutakse külastajaid Eesti Künnimeistrivõistlustele, mis sel aastal toimuvad 15-16. septembril Maaülikooli Rõhu katsekeskuses," ütles Vooremäe. Väljaspool telki on eksponeeritud tehnikainstituudi robot-traktor TrackDrone.

Maaülikooli teadustelk asub Tehnikamaja ees (Kreutzwaldi 56), Maamessi peavärava vahetuses läheduses. Telk on külastajatele avatud messi lahtiolekuaegadel.​



Allikas: Eesti Maaülikooli 19.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.