Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jänedal tuleb suur arutelupäev põllumajanduspoliitika tuleviku teemal (2017-04-21 17:02:36)

Maaeluministeerium ja Maamajanduse Infokeskus korraldavad reedel, 28. aprillil Jänedal suure avaliku arutelu Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika tuleviku teemal. Sõna saavad ministeeriumi juhid ja spetsialistid, huvigruppide esindajad ning toimuvad arutelud Eesti seisukohtade kujundamiseks.

 

Seoses Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika uue eelarveperioodiga pärast 2020. aastat on Euroopa Komisjon juba praegu viimas läbi laiaulatuslikku avalikku konsultatsiooni.

 

"Ühine põllumajanduspoliitika on üks kesksemaid Euroopa Liidu poliitikaid, mis moodustab ligi 40 protsenti kogu Euroopa Liidu eelarvest. Otsused, millistesse poliitikavahenditesse ja toetusmeetmetesse uuel perioodil ühisest põllumajanduspoliitika eelarvest raha suunatakse, sünnivad Euroopa tasandil lähiaastatel ja selles saab igaüks ise sõna sekka öelda," ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban. "Seepärast kutsume kõiki, kes põllumajanduspoliitika tulevikust hoolivad ja soovivad selle kujundamisel kaasa rääkida, Jänedal toimuvale suurele arutelupäevale ja Euroopa Komisjoni korraldatavas avalikus konsultatsioonis osalema."

 

Maaeluministeeriumi asekantslerid Marko Gorban ja Toomas Kevvai annavad arutelupäeval ülevaate ühise põllumajanduspoliitika senise arengu etappidest ja tulevikuperspektiividest. Sõna saavad põllumajandussektori, maaettevõtlus- ja keskkonnaorganisatsioonide, kohaliku algatuse organisatsioonide ja teadlaste esindajad. Lisaks on kavas arutelud töögruppides neljal teemal - tark põllumajandus, kohanemisvõimeline põllumajandus, keskkonnahoidlik põllumajandus ja elav maamajandus. Arutelupäeva avab maaeluminister Tarmo Tamm ja päeva juhib Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti.

Euroopa Komisjon kuulutas veebruari algul välja EL ühise põllumajanduspoliitika tuleviku teemal avaliku konsultatsiooni, mille raames oodatakse kõiki oma arvamust avaldama kuni 2. maini. Avaliku konsultatsiooni küsimustikku saab täita eesti keeles Euroopa Komisjoni kodulehel: https://ec.europa.eu/agriculture/consultations/cap-modernising/2017_et

 

Arutelupäev toimub reedel, 28. aprillil Jänedal Maamajanduse Infokeskuses algusega kell 10. Lisainfo ja registreerimine Maamajanduse Infokeskuse kodulehel: www.maainfo.ee/ypp-kaasamisyritus-2017

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 21.04.2017 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.