Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeme mulda! Valge mesika ja keerispea seeme (2017-04-24 08:30:09)

Praegu ei ole veel hilja külvata valge mesika ja keerispea seemet.

Valge mesikas on meie oludes mittehappelistel muldadel parim haljasväetistaim ja hea mee peakorjetaim. Tülikas niitmine-purustamine jääb ära kui kasvatada kultuuri näiteks üheaastasena (võimalik on taimik sisse künda hilissügisel/kevadel). Kaheaastase kultuurina kasvatades võib jättes teise aasta taimiku lihtsalt seisma järgneva kevadeni, mil varred on muutunud rabedaks ja otsekülv toimub probleemideta. Tavakülviku korral võib olla vajalik põllu töötlemine näiteks ketasooreliga.

Lähem info: http://www.veed.ee/?id=58 ; http://www.veed.ee/?id=51 ja http://www.veed.ee/?id=23

Keerispea sobib (tänu lühikesele kasvuajale) suurepäraselt kasvatamiseks vahekultuurina nii taliviljade eel ja eriti varakult koristatavate kultuuride järel, sest on võimeline kasvama kuni miinus 10 kraadiste külmadeni. See kultuur saavutab järjest suuremat populaarsust meie põllumeeste hulgas. Nutikad põllumehed on külvanud seda mesilate lähedusesse meelitamaks mesilasi korjele just sellele kultuurile, vähendamaks konflikte mesinikega. Meekultuuride kasvatamisel on võimalik taotleda PRIA kaudu ka toetust. Keerispealt korjavad mesilaselt eriti maitsva ja aromaatse mee, mida kasutatakse muuhulgas ka tavamee omaduste parandamiseks. Lähem info: http://www.veed.ee/?id=63

Külvates keerispea ja mesika segus on võimalik ühe külviga saada mesilastele korjemaa kaheks aastaks - esimesel aastal annab saagi keerispea ja teisel aastal mesikas.



Allikas: Johannes Valk, agronoom, 24.04.2017



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.