Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nestor Euroopa spiikritele: demokraatia arengu väljakutse on võitlus libauudistega (2017-04-26 07:14:19)


Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles Slovakkias Bratislavas toimunud Euroopa Liidu parlamentide esimeeste kohtumisel, et infoühiskonnas on peamine väljakutse kõigile seadusloomes osalejatele olla nähtav, arusaadav ja asjakohane.

Konverentsi paneelis, kus arutati parlamentaarse töö kodanikele lähemale toomist, jagasid rahvusparlamendid oma paremaid kogemusi. Nestor ütles oma sõnavõtus, et parlamendi dialoog oma riigi rahvaga peab olema püsiv, aus ja selge, sest see on ainus võimalus võidelda libauudiste fenomeni vastu.

„Demokraatiale on võitlus libauudiste vastu suur väljakutse, see nõuab meie töö suuremat avatust,“ ütles Nestor. „Võitluses libauudiste vastu on parlamendil oluline roll.“  

Riigikogu esimees rääkis Eesti kogemusest e-valitsemisel, e-hääletamisest ja allkirja andmisest. Ta ütles, et Riigikogu istungid on avalikud ja neid saab jälgida veebiülekandes.

Esmaspäeva hommikul arutasid spiikrid Euroopa Liidu tuleviku ja rahvusparlamentide rolli üle Euroopa Liidu ühtsuse suurendamisel, kus peaettekande pidasid Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani ja Euroopa Komisjoni asepresident Jyrki Katainen.

Esmaspäeval sõlmis Nestor koos kahe järgmise eesistujariigi Bulgaaria ja Austriga ühisdeklaratsiooni. Pühapäeval kohtus Nestor parlamentaarse dimensiooni troika liikmetega Luxembourgist ja Slovakkiast ning Euroopa Parlamendi presidendi Antonio Tajaniga.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.