Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tamm: Toidutööstuse arengu võti on innovatsioon (2017-04-26 18:09:53)


Maaeluministeeriumi poolt oleme teadus-arendustegevusi väga oluliseks pidanud ja sinna suunatud vahendeid läbi erinevate meetmete järg-järgult suurendanud, et aidata kaasa innovatsioonile, mis on toidutööstuse arengu võti, ütles maaeluminister Tarmo Tamm 26. aprillil Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil esitletud ettekandes.

Maaeluminister Tarmo Tamm rääkis täna oma ettekandes, et väikesel riigil nagu Eesti on eriti oluline panustada innovatsiooni ning luua tarbijate ootustele vastavaid lahendusi. Lisaks rõhutas Tamm, et kodumaine toidutootmine on väga suur väärtus, mis tagab meie kaupluste lettidele laias valikus kodumaiseid tooteid ja annab tööd paljudele inimestele. "Meie toidu- ja joogitööstused on maailmatasemel ja teinud läbi suure arengu viimase kahe aastakümnega," sõnas Tamm.

Minister märkis, et meie toidutootmise eelisteks on avatus ja paindlikkus tootmises, kiire areng, innovaatilisus ning orienteeritus kõrgel tasemel kvaliteedile ja toiduohutusele ning tõi välja, et Eesti on väga sarnane Põhjamaadele, sest meid iseloomustavad sarnased väärtused.

"Eesti võiks olla maailmas tuntud kui hea, kvaliteetse ja hinnalise toidu maa. Oleme pigem Põhjamaa ja soovime kuuluda "Nordic" riikide hulka, mille põhitalad toidu osas on hooajalisus, kohalik, värske ja puhas tooraine, mis pärineb unikaalsest kohalikust kliimast. Sageli on ka toidutegemise viisid vaid Põhjamaadele omased," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Maaeluminister Tarmo Tamm osales 26. aprillil XI Toiduainetööstuse Aastakonverentsil ettekandega "Mida vajab Eesti toit - toidupoliitika tulevikusuunad".

Allikas: Maaeluministeeriiumi 26.04.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.