Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu delegatsioon arutab Euroopa kolleegidega välis- ja julgeolekupoliitikat (2017-04-28 06:16:45)


Riigikogu delegatsioon osaleb 27.04.2017 ja 28.04.2017 Euroopa parlamentidevahelisel ühise välis- ja julgeolekupoliitika ning ühise julgeoleku- ja kaitsepoliitika (CFSP/CSDP) konverentsil Maltal, millest võtab osa ka Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Federica Mogherini.

Praeguse Euroopa Liidu Nõukogu eesistujamaa Malta eestvedamisel arutatakse Euroopa naabruspoliitikat, valitsevat olukorda Vahemerel ja Lähis-Ida piirkonnas. Töögruppides on kõne all võitlus propaganda ja valeinformatsiooniga, rändekriisi leevendamine ning Euroopa Liidu ja NATO suhted.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütles, et viimasel ajal maailmas toimuv on arutelu keskmesse toonud hübriidsõja tõhususe, kus tüüpiliste sõjapidamise vahendite hulka on sulandunud info- ja küberrelvad.

Mihkelsoni sõnul püütakse vastuoluliste sõnumite ja ajaloo ühekülgse tõlgendusega igapäevaselt destabiliseerida poliitilisi jõude. Seepärast on tema sõnul eriti oluline, et Euroopa Liit austaks jätkuvalt põhiõigusi ja -vabadusi, sealhulgas sõnavabadust ja meedia sõltumatust.

Riigikaitsekomisjoni esimees Hannes Hanso tõi murekohana välja, et aastatel 2005 kuni 2015 vähenes Euroopa riikide kulud riigikaitsele peaaegu 11 protsendi võrra. Seda viga on tema sõnul juba asutud parandama, kuid kaugeltki kõik riigid ei ole veel kaitsekulutuste taset piisavalt tõstnud.

Hanso peab oluliseks Euroopa Liidu ja NATO vahelist kaitsekoostööd, mis juba Varssavis kokku lepiti. Ta lisas, et vastutus Euroopa julgeoleku eest jaguneb nii Euroopa Liidu kui tema kodanike vahel.

Eesti delegatsiooni kuuluvad veel riigikaitsekomisjoni liikmed Oudekki Loone ja Marianne Mikko ning väliskomisjoni aseesimees Keit Pentus-Rosimannus ja komisjoni liige Henn Põlluaas.

Järgmine ühise välis- ja julgeolekupoliitika ning ühise julgeoleku- ja kaitsepoliitika (CFSP/CSDP) konverents toimub Tallinnas 7.- 9. septembril Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ajal ja selle korraldamise eest vastutavad Riigikogu riigikaitse- ja väliskomisjon.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.