Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arenguseire Keskus tutvustab avaseminaril oma tegevust (2017-04-28 06:19:01)


Kolmapäeval, 3. mail kell 11.30 tutvustab Arenguseire Keskus esmakordselt arenguseire tegevuskava 2017-2018. Avaseminarile on oodatud Riigikogu liikmed, koostööpartnerid, arenguseire nõukoja liikmed ja ajakirjanikud.

Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilovi sõnul on tegevuskavas kaks suunda. „Arenguseire Keskus teeb analüüse ühiskonna ja majanduse arengustsenaariumide kohta, mis vaatavad tulevikku vähemalt kümneaastases perspektiivis. Hoiame silma peal ka maailma olulisematel mõttekodadel ja uurime, mida tähendavad seal tehtavad analüüsid Eesti jaoks,“ ütles Danilov.

Esimeste töödena on keskusel kavas läbi viia kolm suurt uurimisprojekti, mis analüüsivad avaliku (e-)valitsemise tulevikku, tuleviku töösuhete mängureegleid ning pikaajalisi tootlikkuse arenguid:

  • Avaliku (e-)valitsemise tuleviku seireprojekti raames analüüsitakse e-riigi lahendusi ja avaliku sektori reforme. Tulemuseks on alternatiivsed stsenaariumid aastani 2030, näiteks uudsete avaliku halduse lahenduste ja e-riigi arengute osas.
  • Tuleviku töösuhteid käsitlevas seireprojektis uuritakse rahvastikuarenguid koos töövormide ja töösuhete muutumisega, et koostada tulevikustsenaariumeid. Näiteks on maailmas vähenemas sotsiaalsete garantiidega töösuhted, mis tekitab küsimusi tulevikus osas.
  • Tootlikkuse arenguperspektiive analüüsiv seireprojekt koondab olemasolevad uuringud ja teabe tootlikkuse kohta. Eesmärk on koostada tootlikkuse arengu alternatiivsed stsenaariumid, arvestades erinevaid mõjutegureid.

Kõikide uuringute puhul kaardistatakse praegune olukord, süstematiseeritakse olemasolevate uuringute tulemused ja luuakse alternatiivsed stsenaariumid aastani 2030.

Kolm uurimisteemat valiti välja üle 20 erineva ettepaneku seast. Tegevuskava koostamisele eelnes põhjalik eeltöö, kuhu olid kaasatud Riigikogu liikmed, ametnikud, erinevate valdkondade tippeksperdid, teadlased, ettevõtluse ja tehnikavaldkonna esindajad. Kokku oli kaasatud ligi 30 organisatsiooni.

Tegevuskava on kooskõlastanud Riigikogu majanduskomisjon ja arenguseire nõukoda, kes hiljem ka hindab arenguseire tegevuskava täitmist.

Tänavu jaanuaris Riigikogu Kantselei juures tööd alustanud Arenguseire Keskuses on praegu neli töötajat. Uuringute läbiviimisel kaasatakse lai ring eksperte ja valdkondade asjatundjaid.

Avaseminari programm:

11.30   Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Aivar Koka avasõnad
11.40   Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilovi arenguseire tegevuskava tutvustus
11.50   Paneeldiskussioon „Arenguseire – kellele ja milleks?“, kus osalevad:

  • arenguseire nõukoja liige ja Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo
  • arenguseire nõukoja liige ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts
  • Riigikogu liige Maris Lauri
  • ettevõtja ja endine Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare

Paneeli modereerib Riigikogu majanduskomisjoni nõunik-sekretariaadijuhataja Kaido Rosin.

12.30   Kokkuvõte Arenguseire Keskuse juhatajalt Tea Danilovilt
12.40   Vaba arutelu kohvi, tee ja suupistetega. Ajakirjanikel on võimalus intervjuudeks.

Avaseminar toimub Komandandi majas (Riigikogu hoone vastas Toompea 1).

Lisainfo Arenguseire Keskuse kohta

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.