Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestlaste kandidatuurid IPCC eriraporti juhtivautori või retsensendi kohale (2017-05-02 18:17:42)

 

Kuni 17. maini on võimalik kandideerida Valitsustevahelise kliimamuutuste nõukogu (IPCC) eriraportite koordineeriva juhtivautori, juhtivautori või retsensendi kohale. Eriraportid on:

1. "Special Report on the Ocean and Cryosphere in a Changing Climate" - raporti ülesehitusega saab tutvuda siin https://www.ipcc.ch/meetings/session45/Decision_Outline_SR_Oceans.pdf

2. "Special Report on Climate Change and Land: An IPCC special report on climate change, desertification, land degradation, sustainable land management, food security, and greenhouse gas fluxes in terrestrial ecosystems" - raporti ülesehitusega saab tutvuda siin https://www.ipcc.ch/meetings/session45/Decision_Outline_SR_LandUse.pdf

Mõlema eriraporti koordineerivate juhtivautorite ja juhtivautorite puhul eeldatakse, et nad saavad osaleda neljal kohtumisel perioodil 2017-2019, IPCC plenaaristungitel ja töögruppide kohtumistel 2019. aastal ning vajadusel ka raportite visandamisega seotud kohtumistel. Retsensendid peavad osalema kahel kohtumisel perioodil 2017-2018.

Täpsem kirjeldus IPCC raportite koostamise, toimetamise ja väljaandmise ning autorite ja retsensentide rollide kohta on kättesaadav https://www.ipcc.ch/pdf/ipcc-principles/ipcc-principles-appendix-a-final.pdf.

Kandideerimine toimub läbi IPCC Eesti poolse kontaktisiku, kelleks on Keskkonnaagentuuri direktor. Palume oma kandideerimise soovi koos täidetud vormi (lisatud) ja kuni 4-lehekülje pikkuse inglise keelse CV-ga edastada allolevale e-posti aadressile hiljemalt 16.05.2017.

2016. a lõpus pakkus Valitsustevaheline kliimamuutuste nõukogu (IPCC) võimalust kandideerida metoodikaraporti "2019 Refinement to the 2006 IPCC Guidelines for National Greenhouse Gas Inventories" juhtivautori, kaasautori, toimetaja ja ekspert/retsensendi kohale. IPCC poolt osutus seekord valituks ka üks Eesti teadlane - Olga Gavrilova, kellele tehti ettepanek asuda metoodikaraporti juhtivautori kohale.

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri 2. mai 2017. aasta pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.