Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peipsimaa kuulutati 2017. aasta toidupiirkonnaks (2017-05-02 18:22:48)

 

1. mail andis maaeluminister Tarmo Tamm Alatskivi lossis Peipsimaale üle rändkahvli, millega kuulutati avatuks Peipsimaa maitsete aasta. Kohaliku toidu tutvustamiseks hakatati Maaeluministeeriumi eestvedamisel alates 2016. aastast valima Eesti toidupiirkondi.

"On austamist väärt, et Peipsimaa põllumehed, toidutootjad, kohvikute ja restoranide eestvedajad on oma kohalikku toitu ja toidukultuuri hoole ja armastusega elus hoidnud ning edasi arendanud. Aasta toidupiirkonna tiitel on tunnustus seni tehtud töö eest, aga ka võimalus selle aasta jooksul näidata, mida head ja paremat Peipsi kandis toodetakse ja mida siin külalisena maitsta saab," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

"Kohalikud toitumistavad ning kohalik toidukultuur on ka Eesti erinevates piirkondades mõnevõrra erinevad ning Peipsimaa maitsete aasta pakub hea võimaluse 2017. aastal just Peipsi toidukultuuriga paremini tuttavaks saada. Välja on töötatud kvaliteedimärgis Peipsi Toit, mille väärtusi ja edasikandjaid püüame selle aasta jooksul laialdaselt tutvustada," ütles MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök projektijuht Triinu Akkermann.

Peipsimaa maitsete aasta tiitliga kaasneva rändkahvli andis Alatskivi lossis Peipsi järvega piirnevate omavalitsuste ning Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ esindajatele üle maaeluminister Tarmo Tamm. Rändkahvel liigub koos aasta toidupiirkonna tiitliga mööda Eesti toidupiirkondi.

Peipsimaa maitsete aastat veab Maaeluministeerium koostöös Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ-ga. Peipsimaa toidupiirkonda kuuluvad nelja maakonna kakskümmend omavalitsust: Ida-Virumaalt Alajõe, Lohusuu, Iisaku, Tudulinna ja Avinurme vallad; Jõgeva maakonnast Mustvee linn, Torma, Kasepää, Saare ja Pala vallad; Tartumaalt Alatskivi, Peipsiääre, Piirissaare, Vara, Võnnu ja Meeksi vallad ning Kallaste linn; Põlva maakonnast Räpina, Mikitamäe ja Värska vallad.

Eesti toidukultuuri mitmekesisuse tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, mille kohalikule toidule ja toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune kahvel. 2016. aastal kandis tiitlit Hiiumaa.

Peipsimaa maitsete aasta on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020". Varem on Maaeluministeerium koos koostööpartneritega korraldanud kava raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol "Aja puudutus. Puudutuse aeg", 2015. ning 2016. aastal toimunud üle-eestilised avatud talude päevad ning nii 2015. kui 2016. aastal toimunud Eesti toidu kuu.

Peipsimaa maitsete aasta info: www.eestitoit.ee

 

Allikas: MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, Maaeluministeeriumi 2. mai 2017. aasta pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.