Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Mesilate piirkondades tuleb taimekaitsevahendeid kasutada varahommikusel või hilisõhtusel ajal (2017-05-03 16:04:23)

Veterinaar- ja Toiduamet kutsub põllumehi üles vaatama enne põldude pritsimist Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti PRIA mesilate veebikaarti (lülitada sisse vahelehel "Kihid" märkekast "Mesilad"). Kui põldude lähedale jääb mesilaid, tuleks teha pritsimistöid varahommikusel või hilisõhtusel ajal, mil mesilased ei lenda.

Igal aastal tuleb PRIA põllumajandusloomade registrile hiljemalt 15. maiks teatada kõikide peetavate mesilasperede arvud 1. mai seisuga. Selleks, et põllumehed saaksid vältida mesilate lähistel asuvate põldude pritsimist mesilaste korje ajal, on neil vaja teada mesilate täpset asukohta. Seetõttu peavad mesinikud kord aastas PRIA-le teatama oma mesilate asukohad ja mesilasperede arvud.

Täpne mesila asukoht ning mesiniku sidevahendite andmed registris, kui mesinik on andnud nõusoleku nende avaldamiseks, annavad mesilasperedele parema kaitse taimekaitsevahendite võimalike kahjustuste eest. Andmed võimaldavad ka VTA-l korraldada mesilaste haiguste ennetamist ja seiret.

Mesilate registreerimiseks ja mesilasperede arvu teatamiseks on e-PRIAs avatud e-teenused. Andmeid saab esitada ka paberil või saata digiallkirjastatult e-postiga. Vormid andmete esitamiseks on leitavad PRIA kodulehel. PRIA juhib mesinike tähelepanu, et füüsiliste isikute ja füüsilisest isikust ettevõtjate puhul on kontaktandmed PRIA veebikaardil avalikkusele nähtavad vaid juhul, kui mesila registreerimisel on tehtud seda lubav märge vormile.

Seadusest tulenevalt on VTA-l on õigus kõnealuse registreerimiskohustuse täitmata jätmise eest trahvida eraisikut kuni 800 euro ning juriidilist isikut kuni 2000 euro ulatuses.

Lisainfot saab PRIA aprillikuu infokirjast ning PRIA registrite osakonna infotelefonil 731 2311. Tegevuskohtade registreerimise link on leitav siit.

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 3.5.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.