Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avanes LIFE programmi 2017. aasta taotlusvoor (2017-05-04 14:52:08)

 

Möödunud reedel, 28. aprillil avanes Euroopa Liidu LIFE programmi keskkonna- ja kliimaprojektide taotlusvoor, mille eelarve on tänavu 373 miljonit eurot.

 

Programmi raames rahastatakse projekte, mis panustavad looduskaitsesse ja bioloogilise mitmekesisuse säilitamisse, keskkonnapoliitikate väljatöötamisse ja rakendamisse, keskkonnaalasesse teavitustöösse ning kliimamuutuste leevendamisse, kliimamuutustega kohanemisse ja teavitustöösse.

 

Taotlusvooru eelarve on 2017. aastal 373 miljonit eurot, millest üle 290 miljoni suunatakse keskkonna allprogrammi projektidele ning üle 82 miljoni kliima allprogrammi projektide toetusteks. Avatud taotlusvoorus on oodatud osalema äriühingud, mittetulundusühingud, avalik-õiguslikud juriidilised isikud, kohalikud omavalitsused ja riigiasutused. Toetuse määr on kuni 60%, prioriteetseid liike ja elupaiku käsitlevatel looduskaitseprojektidel kuni 75%.

Keskkonnaministeeriumi välisfinantseerimise osakonna juhataja Ülle-Triin Enden rõhutab, et projektitaotlused konkureerivad üle Euroopa, mistõttu on väga oluline, et lisaks projekti sisulisele tugevusele oleks projekt ka kvaliteetselt koostatud. "Selleks ootame kõiki LIFE programmi infopäevale, kus tutvustatakse programmi sisu ja võimalusi täpsemalt," kutsus ta.

 

LIFE programmi taotlusvooru tutvustav infopäev toimub homme, 5. mail kell 11-16 Tallinnas hotellis Park Inn by Radisson Central (Narva mnt 7c). Infopäeva programm ja registreerimisvorm on leitav LIFE programmi eestikeelsel koduleheküljel life.envir.ee

 

Taotluste esitamise tähtajad on sõltuvalt projektitüübist erinevad, varieerudes vahemikus 7.-26. september 2017.

 

Taotluste koostamise juhised iga valdkonna ja projektitüübi kohta leiab Euroopa Komisjoni veebilehelt.

 

LIFE programm on Euroopa Komisjoni finantsinstrument, millega rahastatakse keskkonnaprojekte kogu Euroopa Liidus juba 25 aastat. See on ainuke otseselt keskkonnale suunatud rahastamisvahend, mis toetab liidu keskkonnapoliitika arengut ja elluviimist.

 

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 4.5.17 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.