Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sotsiaalkomisjon algatab eelnõu töövõimereformi puuduste kõrvaldamiseks (2017-05-16 07:33:06)


Riigikogu sotsiaalkomisjon otsustas 15.05.2017 istungil algatada eelnõu töövõimereformiga seotud seaduste muutmiseks, et kõrvaldada reformi käigus ilmnenud puudusi.

„Muudatusega kõrvaldatakse töövõimetoetuse maksmisel ilmnenud kitsaskohad. Samuti muudetakse töövõimetoetuse ettemakse tegemise tingimusi, et vältida töövõimetuspensionilt töövõimetoetuse maksmisele üleminekul sissetulekuta perioodi tekkimist inimesest olenemata põhjustel,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt.

Kütt lisas, et sotsiaalkomisjon soovib eelnõu menetlemise lõpule viia ja Riigikogu poolt seadusena vastu võtta veel kevadistungjärgul, tagamaks inimestele toetused ja teenused võimalikult kiiresti.

Eelnõu tutvustanud tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul soodustatakse eelnõuga osalise töövõimega inimesele hariduse omandamist. Inimesele, kes kavatseb jätkata hariduse omandamist pärast põhikooli, gümnaasiumi, kutsekooli või kõrgkooli lõpetamist, makstakse töövõimetoetust suvekuudel ka siis, kui ta ei ole töötuna arvele võetud. Samuti täiendatakse eelnõus töövõimetoetuse saamist haiglaravil või hooldusravil viibimise korral.

Eelnõuga muudetakse puude tuvastamise tingimusi ning hambaravihüvitise maksmist inimestele, kellel on suurenenud vajadus hambaraviteenuse järele.

Sotsiaalkomisjoni liikme Jüri Jaansoni hinnangul on vaja komisjonil menetluse käigus arutada täiendavalt ettepanekuid käsunduslepingu ja võlaõiguslepinguga töötamisel. „Tuleb vältida töövõimetoetuse vähenemist, kui mitme kuu tasud on makstud ühes kuus korraga,“ ütles Jaanson.

Sotsiaalkomisjon algatab töövõimetoetuse seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu Riigikogu täiskogu homsel istungil.

Fotod istungilt

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.