Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA palub põllumeestel pindalatoetuste taotlemisega kiirustada (2017-05-17 08:23:29)


Pindalatoetuste taotluste esitamise põhiperiood kestab 22. maini, kuid 16. mai südaööks oli PRIAsse laekunud vaid pisut rohkem kui kolmandik eeldatavast taotluste hulgast. Soovitame oma klientidel esitada taotlus esimesel võimalusel.

Möödunud aastal taotlesid ainuüksi ühtset pindalatoetust 15 387 põllumeest. Sel aastal on kahe nädala jooksul esitatud 5440 taotlust, nendest 90,4% e-PRIA vahendusel.

PRIA tuletab meelde, hektaripõhiste pindalatoetuste ja maaelu arengukava loomatoetuste taotluste tähtaegne esitamine kestab 2.-22. maini. Pärast seda saab taotlusi hilinenult esitada 16. juunini, aga siis vähendatakse toetust 1% iga hilinetud tööpäeva kohta.

Toetuste vähendamist ei toimu, kui taotlus on 22. maiks ära esitatud ja 16. juunini täiendatakse või muudetakse andmeid juba esitatud taotluses. Seega, kui näiteks taotleja ei ole veel otsustanud, mida ta põllule külvab või ei tea täpseid põldude piire, saab ta siiski juba olemasolevad andmed taotlusele lisada, taotluse 22. maiks ära esitada ja hiljem seda täpsustada. Nii saab vältida toetuse vähendamist.

Erandiks on mahetoetus, mida hilinenult taotleda ja hiljem põlde lisada ei saa.

Viimastel päevadel võib taotluse esitamine e-PRIAs muutuda suure andmemahu tõttu aeglasemaks. PRIA soovitab taotlused ära esitada võimalusel enne nädalavahetust, sest puhkepäevadel ei saa vajadusel abi küsida infotelefonil. Teenindusbüroodes võivad taotluste vastuvõtu põhiperioodi lõpus tekkida järjekorrad.

Info toetuste, nendega seotud nõuete ja taotlemise kohta on PRIA kodulehel www.pria.ee. e-PRIAs on olemas juhised e-teenuste kasutamiseks ja taotluse täitmiseks. Abi saab küsida infotelefonil 7377 679. e-PRIAs taotluste esitamiseks pakuvad tasuta juhendamisteenust ka konsulendid.

Allikas: PRIA


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.