Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn õpetab oma töötajaid küberrünnakuid vältima (2017-05-17 08:35:16)


Tartu linnavalitsus võttis esimese omavalitsusena Eestis kasutusele CybExer Küberhügieeni testplatvormi, et parandada linna süsteemis töötavate inimeste teadlikkust, kuidas ennast ja linna elutähtsaid teenuseid paremini küberrünnakute eest kaitsta.

"Tartu linn peab küberturvalisust väga oluliseks ja on sellega järjekindlalt tegelenud, nüüd alustame laiemalt oma töötajate koolitamisega. Viimased sündmused näitavad, et küberrünnakud sagenevad ja muutuvad järjest mastaapsemaks ning kindlasti ei saa me targa linnana ootama jääda, millal need meieni jõuavad," selgitas Tartu linnapea Urmas Klaas.

Kuivõrd suur osa Tartu linnavalitsuse ja allasutuste igapäevasest asjaajamisest toimub läbi e-kanalite, mida kasutavad pidevalt kümned tuhanded linnakodanikud, siis on Klaasi sõnul oluline teha kõik selleks, et need teenused oleksid hästi kaitstud. "Praktika näitab, et elutähtsaid süsteeme rünnatakse sageli läbi inimeste hooletuse oma e-posti või interneti kasutamisel, seepärast pidasime vastutustundliku linnana oluliseks tõsta ennekõike just meie ametnike ja töötajate küberteadlikkust," lausus Klaas.

Tartu linnavalitsus sõlmis esimese omavalitsusena koostöölepingu Eesti ettevõttega CybExer Technologies, kes on loonud riigikaitsesektoris testitud ja rahvusvaheliselt tunnustatud testplatvormi Küberhügieen. Selle eesmärk on tõsta iga kasutaja teadlikkust ohtudest, mis teda internetis varitsevad. CybExer Küberhügieeni keskkonnas pannakse kasutajad vastamisi reaalsest elust pärit olukordade ning tõestisündinud juhtumitega, et parandada lihtsate ja mänguliste testidega inimeste küberhügieeni.

Ligi 45 minutit kestva e-õppuse lõpuks koostab CybExer Küberhügieen igale kasutajale personaalse ja põhjaliku riskianalüüsi koos soovitustega, kuidas ta saab end kerge vaevaga konkreetsete küberohtude eest kaitsta. Lisaks personaalsele analüüsile saab riskikaardistuse ka ettevõte, mille alusel saab hinnata ettevõtte küberturvalisuse taset erinevate ohuvektorite suhtes ning vastavalt sellele olukorda parandada.

Küberhügieeni testkeskkonna looja CybExer Technologies OÜ taga on Eesti Kaitsetööstuse Liitu kuuluvad ettevõtted BHC Laboratory ja ByteLife Solutions, mis loovad veel mitmeid teisi küberturvalisuse jaoks olulisi tarkvaralahendusi.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.