Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu keskkonnakomisjon karmistab metsaseaduse eelnõu sätteid (2017-05-17 08:55:24)


Riigikogu keskkonnakomisjon arutas 16.05.2017 istungil valitsuse kohustust peatada raietööd kogu riigis teatud ajaks ja lõpetada linna rohealas metsa raiumine ilma kohaliku omavalitsuse nõusolekuta.

Keskkonnakomisjon kaalub omapoolse muudatusettepanekuna anda metsaseaduse muutmise eelnõude kaudu valitsusele õigus seada metsa loodusliku tasakaalu tagamiseks piirangud uuendusraie langi pindalale, kui on põhjendatult alust eeldada, et raiete maht võib ületada kasutatava metsa juurdekasvu.

„Sellega saab valitsus võimaluse peatada raietööd kogu riigis või mõnes piirkonnas, et tagada metsade looduslik tasakaal ja jätkusuutlik majandamine,“ ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra. „Seda õigust saab valitsus kasutada siis, kui on reaalne oht, raiemaht võib hakata ületama majandusmetsa juurdekasvu. Nii paneb parlament Eesti valitsusele kohustuse kaitsta tegelikkuses Eesti metsa.“

Teise olulise muudatusettepanekuna arutab keskkonnakomisjon metsaseadusesse sätte lisamist, et linna rohealal kasvavat metsa ei tohi raiuda kohaliku omavalitsuse nõusolekuta ja raie kooskõlastatakse omavalitsusega enne metsateatise esitamist.

„Muudatuse eesmärk on tagada linnade rohealadel väärtusliku kõrghaljastuse säilimine. Selleks antakse läbi metsateatise kooskõlastamise protsessi omavalitsusele võimalus mõjutada raiete tegemist linnade üldplaneeringuga määratud rohealadel,“ selgitas Vakra.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.