Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ligi: riigieelarve seaduse muutmine teenib ainult valitsuse lühiajalist omakasu (2017-05-25 08:10:23)


Koalitsiooni mustal kolmapäeval (17.05.2017) riigikogu istungil hääletatav riigieelarve seaduse muutmine teeb lõpu vastutustundlikule rahandusele, mis on olnud Eesti suur tugevus ja lubanud meil tulevikku vaadata suurema kindlusega kui enamus riike, leiab endine pikaajaline rahandusminister Jürgen Ligi.

„Selle eelnõuga seadustab koalitsioon jätkusuutmatu kulupoliitika, lubades valitsusel elada reservide ja tulevaste maksutulude arvel ning sundides järgmised valitsused kärbetele,“ ütles riigikogu riigieelarve kontrollikomisjoni esimees Jürgen Ligi.

Ligi sõnul sisuliselt tühistatakse kriisikogemusest kehtestatud struktuurse tasakaalu reegel. 

„Eelarvepoliitika allutatakse võimutsüklile ja eelarve jätkusuutlikkust lubatakse alles 2021. aastal, mil ametis on teine valitsus, ja just aastal, kus meil niigi tuleb hakkama saada euroraha järsu vähenemisega. Samal ajal suurendatakse oma kuluvõimalusi ka mitme maksutõusuga,“ lausus rahandusekspert.

„Ainus õigustus sellisele poliitikale on olnud “majanduse elavdamine”, mis on aga vastuolus majandusseadustega. Ka Eesti Pank ja eelarvenõukogu on muudatust põhjendatult kritiseerinud kahju tõttu, mida see teeb majanduse kasvupotentsiaalile ja eelarve väljavaadetele. Riigikontroll on nimetanud ka eelnõu kvaliteeti seninägematult madalaks,“ märkis Ligi.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.