Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sõerd: koalitsioon tahab täita eelarveauke perede arvelt (2017-05-31 06:49:45)


Riigikogu lükkas 30.05.2017. a. esimesel lugemisel tagasi Reformierakonna algatatud tulumaksuseaduse muudatuse, millega oleks taastatud abikaasade ühisdeklaratsioonide esitamise võimalus.

Eelnõu ettekandja, riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd selgitas, et ühisdeklaratsioon on eriti oluline noortele ja suurtele peredele, kus tulu teenib vaid üks abikaasadest.

„Eelmise aasta lõpus praeguse koalitsiooni poolt läbi surutud ulatuslike maksumuudatustega tühistati ühisdeklaratsiooni esitamise võimalus. Reformierakonna esitatud seadusemuudatuse eesmärk oli ebaõigluse kaotamine, kus abikaasade õiguste piiramise arvelt täidetakse riigieelarvet,“ ütles Sõerd.

„On kurb, et IRL on hüljanud pereväärtuste eest seismise. Ühise tuludeklaratsiooni täismahus taastamist on juba mitmendat nädalat järgemööda nõudnud ka erakonna uus esimees. Samas IRL-i rahandusminister ühisdeklaratsioonide taastamist ei toeta,“ lisas reformierakondlasest riigikogu liige.

Sõerd lükkas ümber ka väite, et antud eelnõu ei ole tehniliselt või sisuliselt rakendatav.

„Ainuke põhjus, miks koalitsioon eelnõu ei toeta, on rahaline kulu riigieelarvele. Tulu, mida peredele ei tagastata, on enam-vähem samas suurusjärgus, mis magusamaksu tulu,“ lausus endine rahandusminister.

2015. aastal esitas ühisdeklaratsiooni 78 700 paari ehk ligi veerand kõigist tulu deklareerijatest.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.