Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi 23. nädala eelinfo (2017-06-05 08:07:30)

Esmaspäev, 5. juuni

· Põlvamaal Nohipalos istutatakse hariliku männi selektsiooniprogrammi viimased plusspuude järglased, kelle seemned on kogutud maailma kõrgeima männi, Ootsipalu oru hiiglaselt ja Järvselja Kuningamännilt. 2011. aastast on nelja Eesti piirkonda istutatud 46 700 harilikku mändi. Nende seast valitakse järgnevatel aastatel paremad kloonid hariliku männi seemlate rajamiseks.

· Keskkonnaminister Marko Pomerants ja ministeeriumi delegatsioon osalevad esmaspäevast reedeni New Yorgis toimuval ÜRO ookeanide konverentsil. Konverentsil keskendutakse mere keskkonnasõbralikule kasutamisele ja mere seisundi parandamisele.

Kolmapäev, 7. juuni

· Kolmapäeval kuulutatakse Tartu loodusfestivali avapäeval välja Eesti Loodusmuuseumi ja Tartu Ülikooli loodusmuuseumi ühise fotokonkursi "Metsik linn" võidutööd. Fotokonkursi eesmärgiks oli kutsuda inimesi rohkem märkama ja väärtustama loodust nende ümber.

· KIKi toetuste üksuse juht Priit Parktal ja energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja osalevad Mektorys toimuval ressursitõhususe analüüsi spetsialistide koolituse lõpetamisel. Siim Umbleja teeb ka ettekande, tutvustades KIKist ressursitõhusateks investeeringuteks taotlemise võimalusi.

Neljapäev, 8. juuni

· KIKi toetuste üksuse juht Priit Parktal ja Harjumaa projektispetsialist Toomas Laimets osalevad Aegviidu Puidu investeeringuteemalisel avamisüritusel, kus valmis biokütusel töötav katlamaja ja puidukuivatid. Projekt läks maksma 4 674 425 eurot, millest katlamaja ehitamiseks vajalik 562 221 eurot saadi toetusena KIKi siseriiklikust keskkonnaprogrammist. Ülejäänud investeeris projekti AS Aegviidu Puit.



Reede, 9. juuni

· Algusega kell 15 toimub Maanteemuuseumis (Varbuse, Kanepi vald, Põlvamaa) Liiva-Varbuse maanteelõigu kaitse alt välja arvamise avalik arutelu, kuhu on oodatud kõik huvitatud osapooled. Avalikul koosolekul jagame infot ja vastame kõigile teemaga seonduvatele küsimustele.

· KIKi külastavad TAIEXi õppevisiidi käigus rootslased (The Swedish Agency for Economic and Regional Growth), kellele tutvustatakse KIKi põhitegevusi ning täpsemalt klientidega suhtlemise ja tagasisidestamise süsteemi.


Laupäev, 10. juuni

· Pärnumaal, Põlvamaal ja Lääne-Virumaal toimub "Puude kokkulugemise päev" RMK vastuste- ja osaluspäevade sarjast "Mis on puude taga?". Päeva jooksul räägivad metsakorraldajad, millised on metsa kirjeldamise põhimõtted ning uuritakse, miks ja kuidas mõõta ja hinnata metsa.

· Laupäeval ja pühapäeval toimub Lahemaa puupaatide koolitus, mille eesmärgiks on õppida tundma Põhja-Eesti puupaate, nende restaureerimist ja uute paatide ehitamist. Kavas on paatide restaureerimispraktika, teemakohased loengud ja töötoad.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.