Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus on tulekul loodusfestival (2017-06-05 08:31:09)

Eeloleval nädalal,
7.-10. juunil, kutsuvad Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed koos Eesti loodus- ja keskkonnaasutustega kolmandat korda toimuvale Tartu loodusfestivalile.

Festivali põhiidee on väärtustada linnaloodust; kavandatud üritused on ühtaegu meelelahutuslikud ja harivad ning annavad ka praktilisi oskusi, kuidas luua linnas enda ümber mõnusam ja loomulikum elukeskkond.

Loodusfestivali tutvustuse ja sündmusterohke ajakava leiate võrgupaigast www.loodusfestival.ee.

7. juunil annab festivalile hoo sisse LINNALOODUSE PÄEV kell 14-18 Tartu kesklinna pargis Küüni ja Poe tänava nurgal, osavõtt on kõigile vaba.

Kui Tartu loodusfestival on avatud, autasustatakse fotovõistluse "Metsik linn" võitjaid ja näha saab välknäitust võistluse parimatest töödest. Seejärel, 14-18, saab osaleda töötubades, minna retkedele ja mängida mänge.

TÜ loodusmuuseum pakub õpituba "Need imelised putukad" ja Lotte loodusmängu, TÜ botaanikaaed õpituba "Taimed meie ümber".

MTÜ Loovretk eestvõttel võib osaleda mõnusal õpperetkel Toomemäe ajaloolis-idüllilisel maastikul, retke algus ja lõpp on kesklinna pargis, kust saab kaardi koos küsimustega.

Eesti ornitoloogiaühing õpetab meisterdama pesakaste, tutvustab koostöös Focus Nordic Latvia SIA-ga linnuvaatluseks vajalikke vahendeid, mängida saab linnuteemalisi mänge.

Eesti põllumajandusmuuseum toob platsile ponid (ühe sõidu hind 2 eurot) ja õpetab meisterdama traadist ja lõngast võilille.

SPARK Makerlabi õpitoas "Vanast uus" tehakse vanadest ajalehtedest ja ajakirjadest kauss. Tartu loodusmaja õpitoas "Ma pole külaline, ma elan siin" saab teada, millised loomad ja taimed eelistavad inimese seltskonda ja elavad linnas. Ühenduste Aleksandri Avatud Aed ja Emajõe Aed eestvõttel meisterdatakse veinipudelitest rippaedu ning räägitakse võrgustikust Elav Tartu.

Oma inimestega on pargis ka Eesti loodusmuuseum ja TÜ geoloogiaosakond (õpituba "Kes on kivi sees?"), Eestimaa looduse fond (mikromatkarada), jääajakeskus ("Kohtumine mammutipojaga"), riigimetsa majandamise keskus (maastikumäng nutiseadmega ja metsateemaline õpituba), Eesti maaülikool ("Veeasukate uurimine"), keskkonnaamet õpitoaga võõrliikidest ning päästeamet huvitava ja uudse infoga nii veeohutuse kui ka elanikkonnakaitse kohta.

14.30 esineb Ahhaa teadusteater, kell 15-18 saab Neidi Kompuse juhatusel teha roheluses tutvust akrojoogaga.

Kohale tuleb ka MTÜ Loodusajakiri: pakume oma ajakirju ja vestleme huvilistega .

8. juuni sündmustest tõstame esile kell 18-19 Herne 16 hoovis toimuva õpitoa "Kuidas muuta aed kimalastele meeldivaks?", mille korraldavad Supilinna seltsi ja TÜ loodusmuuseum; kell 23 algab looduslodja nahkhiireretk Emajõel ning 22-02 kestab esimest korda Eestis ette võetav linnas uitamise aktsioon Urbannature Drift.

9. juunil kell 16 saab loodusmaja pargis (Lille 10) teada, mis on vihmapeenar (korraldavad Tartu loodusmaja ja osaühing 4People), 14-19 on kavas orienteerumisretk "10 punktiga ökovormi" (Eesti roheline liikumine ja Tartu loodusmaja).

10. juunil kell 11-19 ehitatakse talgute korras välikööki Aleksandri avatud aeda (Aleksandri 41), 12-17 toimub TÜ loodusmuuseumi eestvõttel Tartu BioBlitz, mille staap on TÜ muuseumi ees (Lossi 25). Selle käigus tehakse Toomemäel ja Emajõe-äärsetel haljasaladel kindlaks nii palju looma-, taime- ja seeneliike kui võimalik (vt loodusfestival.ee/mini-bioblitz).

8.-10. juunil kell 10-18 rajatakse Emajõe aeda (Ranna tee ja Ujula tänava nurgal) maastikukunsti installatsiooni pajuokstest ning värvirohketest taimedest ja lilledest.

8. juuni ja 9. juuni hommikul on linnuvaatlusretked: 8.06 kogunetakse kell 7 Tamme gümnaasiumi juures (Sanatooriumi ja Nooruse tänava ristis), juhendaja on MTÜ Loodusajakiri vastutav väljaandja ornitoloog Riho Kinks; 9.06 kell 6.30 on kokkusaamine laululava alumises parklas, linnuõpetaja on EOÜ direktor Andres Kalamees.

Vt täpsemalt www.loodusfestival.ee!

Fotodel näete meenutusi möödunud aasta loodusfestivali linnalooduse päevast.



Allikas: MTÜ Loodusajakiri teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.