Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahanduskomisjon arutas kogumispensionide teise samba väljamaksete paindlikumaks muutmist (2017-06-06 08:18:43)


Riigikogu rahanduskomisjoni 06.06.2017 istungil käsitleti koos huvirühmade esindajatega kogumispensionide II samba väljamaksete tegemist puudutava regulatsiooni muutmist paindlikumaks.

Istungile olid kutsutud Tulundusühistu Tuleva ja Eesti Kindlustusseltside Liidu esindajad, kes esitasid oma seisukohad menetluses oleva kogumispensionide seaduse ja investeerimisfondide seaduse muutmise seaduse eelnõu (427 SE) kohta. Arutelu keskmes olid Tuleva ettepanekud, mis võimaldaksid II samba pensioni maksmisel suuremat paindlikkust. Kindlustusseltside Liit leidis, et Tuleva ettepanekutega arvestamine eeldab täiendavat põhjalikku analüüsi, et hinnata selle mõjusid pensionisüsteemile tervikuna.

Rahanduskomisjoni esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul oli arutelu konstruktiivne ja edasiviiv. „Kogumispensionide väljamaksete tegemine nõuab ühelt poolt paindlikust, kuid samas peame arvestama, et langetatud otsused oleksid pensionäridele kasulikud,“ ütles Stalnuhhin. Rahanduskomisjon otsustas saata eelnõu (427 SE) teisele lugemisele Riigikogu täiskogu istungile 14. juunil ilma, et teha teise samba sissemaksete osas põhimõttelisi muudatusi. Väljamaksete paindlikkust suurendava aruteluga jätkatakse sügisel, koostöös sotsiaalkomisjoniga ning pärast Rahandusministeeriumilt täiendava analüüsi saamist.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.