Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Tamm: Teravilja- ja seakasvatajate koostöö toob tulu mõlemale valdkonnale (2017-06-07 16:21:03)

Maaeluminister Tarmo Tamm ütles täna Rakveres toimunud konverentsil "Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis", et teraviljatootjad võiksid teha koostööd seakasvatajatega ja teravilja väärtust suurendada loomakasvatuse kaudu.

Maaeluminister Tarmo Tamm kutsus oma ettekandes teraviljatootjaid üles investeerima seakasvatusse. "Teraviljatootjad võiksid seakasvatajatega koostööd teha ja oma teraviljasaagile loomakasvatusesuuremat väärtust anda. See toetaks sealiha tootmist ning aitaks kaasa toidusõltumatuse tagamisele," sõnas Tamm.

Minister rõhutas ettekandes riigipoolsete toetuste olulisust ja tõi välja sealiha kasvava hinna. "Turusituatsioon on paranenud ja tänu toetustele hakkab sektor turuolukorraga kohanema. Valitsus viis sisse tõusigade aretustoetuse ja samuti on seakasvatussektorit aidanud erakorraline kohandamistoetus. On oluline, et põllumehed kasutaksid oma konkurentsipositsiooni parandamiseks ja turujõu suurendamiseks ka teisi Euroopa Liidu ning riigi poolt pakutavaid toetusmeetmeid."

"Sealiha on eelistatuim lihaliik Eestis ja selle hind on alates 2016. aasta maikuust tõusnud. Samas on tõus olnud Euroopa Liidu keskmisest tagasihoidlikum," märkis Tamm. "Eesti rahvas tahab süüa kodumaist sealiha ja seepärast tuleb Eesti seakasvatus viia tasemele, kus Eesti seakasvatajad suudaksid toota Eesti rahvale kogu vajaliku sealiha."

Tamm sõnas, et sektori kriisist väljumist toetab riik ka läbi uute eksportturgude avamise ja Eesti toidu tutvustamise. "Näiteks töötab Veterinaar- ja Toiduamet selle nimel, et turg avaneks Singapuri, USAsse ja Kanadasse. Samuti propageerime Eesti elanikke seas kodumaist toitu ja tutvustame Eesti toitu välisriikides. Viimati toimusid Eesti toitu tutvustavad üritused Hiinas ja Jaapanis."

Maaeluminister Tarmo Tamm osales 7. juulil Rakveres toimuval Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja konverentsil "Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis" ettekandega "Eesti seakasvatuse areng Maaeluministeeriumi pilgu läbi".


Allikas: Maaeluministeeriumi 07.06.2017 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.